Να τα λέμε κι αυτά… “Σκύψε ευλογημένη!”

… Και μη εισενέγκης ημάς… Θεέ μου σχώρα με το ιερόσκυλον! Μωρ΄ τίναι τούτο; Άλλο να θέλω να πώ κι άλλο να λέω….απε την άλλη όμως, ΤΙ ΜΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ; Εκανα εγώ διακοπές; Δεν έκανα! Οπότε, στάχτη και μπούρμπερη… ΑΕΡΑΑΑΑΑ! (Με φωνή Ψινάκη)… και…

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Α – Τ Υ Ψ Ε Ι Σ  –   Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ

…. και καμάκι κάναμε και μάτι μας κλείσανε (και νομίσαμε οι ηλίθιοι ότι ήντουνε σημάδι περί καραξεσκίσογλου και γίναμε ρεζίλι διότι ήντουνε ΤΙΚ και δεν ξανα-πατήσαμαν στο εν λόγω νησί και μας βγήκε το όνομα και μετά τις δώδεκα μας φωνάζανε ΝΤΑΙΖΗ Η ΚΟΥΝΕΛΟΠΝΙΧΤΡΑ !) , και σέξ κάναμε και στα βραχάκια κοπήκαμε (καλά είπα εγώ να βάλω γαλότσες, αλλά πού μυαλό!)  και βραδυνό μπάνιο κάναμε και βουτήξαμε στα βαθιά (καλέ, πατώνεις;)  και μας έφυγε το μαγιώ και άλλο δε μας φέρανε και μούλιασαν τ΄αρχίδια μας και φωτιές ανάψαμε και τραγουδήσαμαν σαν τον διάολο που κλαίει τη μάνα του και φάγαμε και ήπιαμε κι αλειφτήκαμε όλο το λάδι της Καλαμάτας (δείκτης προστασίας 69) και μας κοίταγε ο μουστακαλής και μαυρίσαμε και ξεφλουδίσαμε και ξοδέψαμε και καλά πού ‘χαμε το εισιτήριο μ’ επιστροφή και δε βγήκαμε στη βίζιτα από την πρώτη βδομάδα !

ΤΕΛΟΣ, γιατί έτσι και πάρω φόρα θα βγάλω τα’ άπλυτά μου ΟΝ-ΑΙΡ και δε συμφέρει τον δημοσιογράφο που επιθυμώ και μία πολιτική καριέρα στο εγγύς μέλλον.  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Στο λεξικό ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, δίπλα στη λέξη »ΞΕΦΤΙΛΑ», θα δείτε ολόσωμη φωτογραφία μου !) .

Το ΠΩΣ περνούν τις μέρες των διακοπών τους όλες οι φυλές του εσωτερικού τουρισμού, λίγο – πολύ είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Τους  μόνους που λυπάμαι, είναι η κατηγορία των παντρεμένων ανδρών οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν αμαρτίες πολλών γενεών ταυτόχρονα, έχοντας μαζί τους σύζυγο, την πεθερά, την σκυλομούρα κουνιάδα τους (που δεν της κάθεται μήτε αχινός!) ,τον τερατόμορφο μπατζανάκη τους, τρείς γέροι θείοι (της συζύγου)  που πρέπει να μπούν στη θάλασσα έστω και δεμένοι πισθάγκωνα, οχτώ παιδιά (δικά τους) ,τέσσερα του μπατζανάκη, τρία εγγόνια (των γέρων, ένα ο καθένας) , ένα σκύλο, μία γάτα, ένα κλουβί με κοτσύφια και μιά γυάλα με κροκόδειλους !. Γύρω δε, η θάλασσα γιαούρτι από μανούλια και ξέκωλα κι αυτοί το μάτι γλαρό, του αιώνιου Βούδα ( ΠΩΣ ήταν ο Αβραμόπουλος, ο Μισέλ Λιάπης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής; Ε, ένα και το αυτό !)  και….» ΒΑΛΕ ΜΩΡΗ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ πού ‘χει το ΚΑΡΑ-ΣΕΒΝΤΑ….ΟΧΙ ΚΑΛΕ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ » ΡΕΤΙΡΕ»….ρε θείο, το » ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ πότε το βάνει; … καλε; Σάκη Αρναούτογλου δε θα δούμε σήμερα; (η πεθερά) …μαμά τσίσα, θείαααα  παγωτό, μπαμπά πές του Λάκη, με βαράει… αααα και κλαίνε όλα μαζί, ασχέτως λόγου, έτσι ,για συμπαράσταση…

Θα επεθύμουν (αρχαίο αυτό) να αναλύσω  επίσης τον τρόπο που καμακώνεσθε αλλήλως και δεν τιμάτε το στεφάνι σας ά να χαθείτε κοπρόσκυλα.πρίτς όμως που θα τ΄αναλύσω! Προς το παρόν αρκούμαι στο να σας φωτογραφίζω με πάθος ώστε να μπορώ να σας εκβιάζω αρκούντως τις κρύες νύχτες του χειμώνα !Οχι πού ‘μαι μπροστά, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΟΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΩΜΑΙ ! Θα μου πείς,πώς θα περάσουν τόσες μέρες άνευ δραστηριότης ρε συ παιδί; Να σου πεί ο παπάς στ’ αυτί κι ο Άγιος Θεσσαλονίκης-Θεέ μου σχώραμε-στο κεφάλι! Ουτιδανέ έ ουτιδανέ ! (αυτό δε ξέρω τι θα πει αλλά κάμνει εντύπωση !)

… Ε Κ Ρ Η Ξ Η   Ν Ε Υ Ρ Ω Ν,έτσι, στα καλά καθούμενα…» κι είμαι υποχρεωμένος βρέ σκύλε μαύρε να υφίσταμαι σε εικόνα,ο εργάτης του λόγου και της πένας,το ξεφτιλίκι με τις γυμνιστικές σου επιδείξεις;…μ’ ούλα τα κρέατα όξω και η λαπατσούρα να χτυπάει αστράγαλο;..και να περνάει η γκόμενα και να σφίγγεσαι και να μπλαβιάζεις για να το παίζεις Σβαρτζενέγκερ και να τρέχουν αλλόφρονες οι ναυαγοσώστες για να κάνεις εσύ το κομμάτι σου;Να,ρε,πάρτα να μη στα χρωσ-τάω!… ασε το άλλο, το σο-βα-ρό-τα-τον! (διακεκομμένη η λέξη για να κάνει έμφαση) . Εχεις σκεφτεί ποτέ ρε χλιμίτζουρα ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ γίνονται τα σκουπίδια  που αφήνεις πίσω σου και μάλιστα θαμμένα στην άμμο; Ο ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ,ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΧΑΡΤΩΣΙΑ,ΤΟΥΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΛΕΩ!… που πάς στην παραλία και νομίζεις ότι πάς στη ζούγκλα του Αμαζονίου;….ταπεριές, πιπεριές, κεφτεδιές, σακκουλιές, πεθεριές (αυτές είναι γριές που τις ξέχασαν θαμμένες στην άμμο για τα αρθριτικά και φύτρωσαν οι δόλιες!) … παγωτιές, σερβιετιές και το κερατό μου το δίφορο το καλογυαλισμένο!….κάνεις που κάνεις τα όργιά σου ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ (ΞΕΥΡΕΙΣ ΕΣΥ !) , μάζεφτα κιόλα!…τι είμαι εγώ, ο φιλότιμος πολίτης; η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στην Αρχόντισσα της Κουζίνας;….που πιάστηκαν τα πάκια μου από το μάζεμα του λεβεντομαλάκα; ΕΧΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ » ΕΚΟΛΟΤΖΙΚΑΛ ΤΑΤΣ »,ειδάλλως θα στην έσαχνα εγώ τη γραβάτα !…..θα μου πεις » ΤΙ ΘΕ ΡΕ;ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΩ».

Εγώ τι είπα; ότι κάνεις ΚΛΥΣΜΑ;… αλλά δε φταίει κανείς άλλος…εγώ φταίω…να βάλω τις πολιτικές μου διασυνδέσεις να γιομίσουν οι παραλίες μεγάφωνα και να παίζουν ΟΛΟ το ρεπερτόριο της Στέλλας Μπεζαντάκου να σε πω εγώ τι σημαίνει θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός! α, να χαθείς, σε σιχάθηκαν τα σκώτια μου, γύφτο έ γύφτο!… Α, σα να ξεθύμανα λιγάκι!… δε ξέρω εσείς, εγώ άμα βρίζω δροσίζουμαι ! (τώρα,με πιάνει η η δημοσιογραφική μου συνείδησης… Η ΠΟΙΑ;… καλά, καλέ, γράφουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα !) .

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η   Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Ι Σ   Τ Η Σ   Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Σ   Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Σ   Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ

….Οφείλω λοιπόν να σας προειδοποιήσω για το πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΔΟΣ που ενδημεί (πάλι αρχαίο; μα που τα βρίσκω ο κερατάς;)  στις ελληνικές παραλίες ειδικά κατά τους θερινούς μήνες…είναι η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΡΙΑ Η  ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΑΓΙΟΤΑΖΟΥΣΑ!

Δηλητηριώδες είδος… σκουρόχρωμο απο την κορφή ίσα με τα νύχια… πως το αναγνωρίζεις;… αν είσαι τυχερός και κάνει μπάνιο η γοργόνα-φοράει τρείς νυχτικές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, μία ρόμπα, δώδεκα κομπιναιζόν (βαμβακερά), μαύρες κάλτσες, μαντήλι μαύρο (με σκέδια) ,ίσιες πλαστικές παντόφλες, τσέπες γεμάτες χαρτομάντηλα, φρυγανιές, μπανάνες, αλουμινόχαρτα,χάπια για τη ζαλάδα, χάπια για το τσιρλιό,  χάπια για την καρδιά, το ζάχαρο, την ουρία, την πίεση, τον καταρράκτη, το γλαύκωμα, φυλαχτά, σταυρουδάκια, εικονίτσες (ΚΑΙ σε φυσικό μέγεθος) ,αντίδωρα κι ένα κουτί βιάγκρα (σου λέει…ΚΙ ΑΜΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΑ ΤΥΧΕΡΟ ;)  – αν λέω έχεις την τύχη με το μέρος σου, μουλιάζουν, βαραίνουν και τσούπ κατευθείαν στα φύκια, οπότε τη γλυτώνεις με ελαφρά τραύματα (από κάπου πρέπει να πιαστούν καθώς βουλιάζει ο Τιτανικός !). Οι υπόλοιποι, εκτός νερού, το νού σας…

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΓΡΙΑ…

Ι.   δεν πλησιάζουμε ούτε στα 500 μέτρα που να χτυπιέται.

2.   δεν ρωτάμε αν θέλει κάτι να της φέρουμε. Θα θέλει.

3.   το είδος αυτό της γριάς αντέχει-με όλο της τον εξοπλισμό-σε θερμοκρασίες απο 80-270 Κελσίου υπο σκιά.

4.   δεν πιάνουμε κουβέντα τάχα να περάσει η ώρα την καημένη τη γιαγιά κρίμας είναι. Στην παραλία θα βρουν τα κοκαλάκια σου οι αρχαιολόγοι!

5.   δεν πλησιάζουμε όταν είναι θαμμένη στην άμμο και ξεχωρίζει ΜΟΝΟ το κεφάλι της. Αν πάμε, τη σκεπάζουμε ολόκληρη και ησυχάζουμε!

6.   δεν δίνεται καμιά απολύτως πληροφορία για το που πέφτει ο Ιερός Ναός ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΟΤΣΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μεγάλη Η Χάρη Του! Να ψάξει να τονε βρεί η σκατόγρια μόνη της.

7.   δεν την παίρνεις ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ με το αμάξι σου να την πάς στο ξενοδοχείο της που ΔΕΝ θυμάται ακριβώς που είναι αλλά έχει κάτι σα γλάστρες στο μπαλκόνι. ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΤΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

8.   δεν κερνάμε ποτέ σφηνάκια τη γριά. Θα κάνει τσαμπουκάδες.

9.   δεν καθόμαστε ποτέ δίπλα σε γριά σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσον. Ηχητικώς και Αρωματικώς θα το μετανοιώσετε.

10.   αν, τέλος, παρ΄ελπίδα δώσει ο Θεός και βρεθείτε δίπλα σε γριά, πάρτε την Αντιτρομοκρατική και καταδώστε τη σαν τον διαφεύγοντα αρχηγό της 17 Νοέμβρη, Μεγάλη η Χάρη της !

Αν ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές μου, σας εγγυώμαι το καλυτερότερο καλοκαίρι. Αν όχι, ΑΠΟ ΓΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ!

 ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

(Αναδημοσίευση από τις 8 Αυγούστου 2016)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να τα λέμε κι αυτά… “Μάνα από το κορμί ή την καρδιά σου”;

… λένε ότι όταν μία γυναίκα φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, πρώτα – πρώτα το βάνουνε απάνω στο στήθος της, ν΄ ακούει τον χτύπο της καρδιάς της, να πάρει τη μυρωδιά, τη ζεστασιά της, να το κρατήσουν σφιχτά τα χέρια της, να μη φοβάται τους ήχους, το φώς, το κρύο, τη[…]

Περισσότερα »

Να τα λέμε κι αυτά… “Φουσκοθαλασσιές”

– “μανάβηηηη….! καλέ μανάβηηη…! ” -” άμα σ΄ ανάβει κυρά μου, φώναξε την Περοσβεστική…! ” Όλοι μαζί παιδιά, Χορωδία Τρικάλων υπό τη διέφτυνσις του εξαιρετικού μαέστρου Φώτη Ταλαίπωρου: …θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις (δίς)θα ΄ναι ουρανού κατάνυξης …θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις, στα ξαφνικάααααα…! Ετσι. Δυνατά.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *