Διεθνή Ναυτιλιακά Κέντρα… Μέσα στη δεκάδα ο Πειραιάς

Χόνγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη είναι τα δύο ναυτιλιακά κέντρα που θα ναυμαχήσουν για την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη προσεχώς σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index.

Τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη στην Σαγκάη αποτυπώνουν τις τάσεις μεταφοράς ναυτιλιακών δραστηριοτήτων «ανατολικότερα» αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσουν ναυτιλιακά κέντρα της ανατολής με τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ να ηγούνται και να ακολουθούν η Σαγκάη και το Ντουμπάι.

Το ενδιαφέρον των στοιχείων πέραν των πρώτων πέντε ναυτιλιακών κέντρων στην κατάταξη αφορά στις μετακινήσεις θέσεων στην πρώτη δεκάδα με το Ρότερνταμ να έρχεται από την όγδοη στην έκτη θέση το Τόκιο να παραμένει στην ένατη αλλά το Μπουσάν να ανεβαίνει στη δέκατη θέση με τον Πειραιά. Ωστόσο παρά τις μετακινήσεις θέσεων το Λονδίνο παραμένει στη δεύτερη θέση χάρη στο επίπεδο των υποστηρικτικών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών.

Τα κριτήρια της κατάταξης αφορούν στις συνθήκες του λιμένα, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες που προσφέρονται αλλά και το γενικό επιχειρηματικό κλίμα.

theseanation.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *