Ναυπηγοεπισκευαστές: Στα κάγκελα και πάλι ο ΣΕΝΑΒΙ με την Cosco

Του Νίκου Παρασκευά

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη ΣΕΝΑΒΙ, Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, έχουμε και σήμερα καθώς οι ναυπηγοεπισκευαστές θα πραγματοποιήσουν από τις οκτώ το πρωί αποκλεισμό του μώλου που βρίσκεται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα.

 Η κινητοποίηση γίνεται επειδή η Cosco θέλει να δημιουργήσει στον ‘συγκεκριμένο χώρο car terminal αν και κάτι τέτοιο η ΕΣΑΛ στην απάντηση της στο επενδυτικό πλάνο των Κινέζων το έχει χαρακτηρίσει ανώριμο ως έργο και κατά συνέπεια ως μη επείγον .

Στον μώλο της ΔΕΗ δραστηριοποιούνται πάνω από είκοσι εταιρείες ναυπηγοεπισκευαστων οι οποίες αν προχωρήσει ο σχεδιασμός της Cosco θα υποχρεωθούν να κλείσουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΝΑΒΙ Βασίλη Κανακακη, θα συναντηθεί το πρωί με αντιπροσωπεία του ΟΛΠ κι αν δεν έχει αποτέλεσμα η συνάντηση η κινητοποίηση θα επεκταθεί με αποκλεισμό του container terminal.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένεση ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες

Ρευστότητα συνολικού ύψους 6 δις. ευρώ αναμένεται να αντλήσουν σήμερα οι εγχώριες τράπεζες μέσω του προγράμματος στοχευμένων συναλλαγών μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης (Targeted Longer – Term Refinancing Operations TLTROs) της ΕΚΤ. Σήμερα πραγματοποιείται η σχετική δημοπρασία ενώ το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να δανείζονται με επιτόκιο 0,05% σε βάθος τετραετίας[…]

Περισσότερα »

Κίνα: Η χώρα θα συνεχίσει να είναι κάτοχος χρέους της Ευρωζώνης

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα συνεχίσει να είναι ένας υπεύθυνος, μακροπρόθεσμος κάτοχος χρέους τηςΕυρωζώνης και πως ελπίζει ότι η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί με τον κατάλληλο τρόπο, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο. Τα σχόλια του Κινέζου πρωθυπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βέλγιο πριν από τη συνάντησή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *