ΝΔ: Χαμηλότερα του στόχου έσοδα και εσωτερική στάση πληρωμών τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης

«Καθαρά έσοδα χαμηλότερα από τους στόχους, εσωτερική στάση πληρωμών σε κρίσιμους τομείς όπως οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας: αυτά είναι τα πιο πρόσφατα “επιτεύγματα” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Αυτό είναι το σχόλιο του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Μάρτιο.

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει αναλυτικότερα πως

  • Τα καθαρά έσοδα διαμορφώνονται χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, λόγω της υπερφορολόγησής τους.
  • Η εσωτερική στάση πληρωμών συνεχίζεται, σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ.
  • Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι οποίες και έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, υπολείπονται αισθητά του στόχου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

Παράλληλα, επικαλείται τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αποκαλύπτουν ότι το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν πλέον τα 102 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος αυξήθηκε σημαντικά, περίπου κατά 2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

«Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των κατασχέσεων -με 1,1 εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί, ήδη, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης- αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, ότι η πολιτική της είναι ανερμάτιστη και αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη»  καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.

naftemporiki.gr 

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Να συνεργαστείτε με τους εταίρους σας και με το ΔΝΤ

Στη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέηβιντ Πηρς με αφορμή τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί[…]

Περισσότερα »

ΔΗΜΑΡ: Η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων εντείνει την ύφεση

Δραματική μείωση των μισθών και σαφής «φτωχοποίηση» των εργαζομένων, αποδεικνύουν, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ και αφορούν τον μισθολογικό χάρτη της χώρας στον ιδιωτικό τομέα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος η δραματική μείωση των μισθών, κάτω από τα όρια των αποδοχών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *