Νέα Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση ΕΣΡ αναμένεται να καταβληθεί σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνέρχεται στις 15.00.

Χθες η Νέα Δημοκρατία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του Συμβουλίου, σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, «απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή, να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία».
Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, έθεσαν τις εξής προυποθέσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ:
1. Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ.
2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του Πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.
3. Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο επίκεντρο η επίλυση του παλαιστινιακού

«Η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, στο Μέγαρο[…]

Περισσότερα »

Ν Παπάς: « Σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης»

Για σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιας για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς μετά την ανεπίσημη ανακοίνωση της απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο αδειοδότησης των ιδιωτικών σταθμών προσθέτοντας, μιλώντας στην ΕΡΤ πως «…τις κυβερνήσεις, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *