Νέα Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση ΕΣΡ αναμένεται να καταβληθεί σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνέρχεται στις 15.00.

Χθες η Νέα Δημοκρατία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του Συμβουλίου, σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, «απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή, να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία».
Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, έθεσαν τις εξής προυποθέσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ:
1. Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ.
2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του Πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.
3. Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στη νέα Βουλή

Κατά το ένα τρίτο ανανεώθηκε η νέα Βουλή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι γνωστά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπουργικά στελέχη μένουν εκτός Βουλής. Από τη ΝΔ δεν επανεκλέγονται μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άντζελα Γκερέκου, Γιώργος Ορφανός, Κατερίνα Παπακώστα, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος,[…]

Περισσότερα »

Συνομιλούσα με XA για το καλό παράταξης και χώρας

Συνομιλούσα με τους Χρυσαυγίτες για το καλό της παράταξης και της χώρας», ισχυρίστηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα η ΧΑ να έχει κι άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες. «Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό… Nα θυμάμαι μετά από έξι μήνες τι έχω πει;» σημείωσε. «Υπήρξαν κι άλλες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *