Νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο ΕΣΑ

Αίτημα επαναρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, έθεσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με στόχο, όπως αναφέρει, να επανέλθει η αγορά σε συνθήκες ισορροπίας, να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να αρχίσει να εισρέει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.  

Συγκεκριμένα, προτείνει στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν οφειλές που για διάφορους λόγους δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν, εκείνες που λόγω προσωρινής αδυναμίας και στη συνέχεια λόγω της κρίσης της Covid-19, έχουν ήδη απωλεσθεί, αλλά και την επαναρύθμιση σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων όσων επιχειρήσεων είναι ήδη ενταγμένες στο ισχύον καθεστώς ρύθμισης και δεν έχουν τώρα πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τη μηνιαία καταβολή που είχαν αποδεχθεί.

Ζητά επίσης να παραμείνει ενεργή η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων για τις τρέχουσες οφειλές που θα δημιουργηθούν μετά την επανένταξη στην επαναρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να εξοφληθούν εντός των νόμιμων προθεσμιών, από το φθινόπωρο και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο επίκεντρο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Έμφαση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνει το Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την ‘ραχοκοκαλιά’ της ελληνικής οικονομίας, κάτι από το οποίο προκύπτει αδήριτη η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη θα αναδείξει το θέμα, ζητώντας την πρακτική στήριξη των επιχειρηματιών αυτής της κλίμακας και[…]

Περισσότερα »

Οι γρίφοι των Δελφών για χρέος-επιτήρηση

Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές το δίμηνο Μαϊου – Ιουνίου. «Κλειδωμένα» τα πλεονάσματα και μέτρα- αντίμετρα. Χρέος και εποπτεία στη «ζυγαριά» των κρατών μελών και του ΔΝΤ. Πώς «διαβάζονται» οι δηλώσεις από τους Δελφούς. Το πλαίσιο της επόμενης ημέρας, μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *