Νέα «βουτιά» για την τουρκική λίρα

Σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ υποχώρησε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά τη συνάντηση τουρκικής αντιπροσωπείας με Αμερικανούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών.

Στις 15:34 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της λίρας διαμορφώθηκε στις 5,4050 λίρες ανά δολάριο,σημειώνοντας πτώση περίπου 2% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Νωρίτερα, υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στα 5,45 λίρες ανά δολάριο.

Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της, εξαιτίας των ανησυχιών για τον έλεγχο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και, πιο πρόσφατα, για την εμβάθυνση του χάσματος μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το 2019 αναμένεται γύρω στο 3-4% και ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, μια από τις βασικές ανησυχίες για την τουρκική οικονομία, θα μειωθεί στο 4% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αρμόδιος υπουργός Μπεράτ Αλμπαϊράκ θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, το πιο πρόσφατο σχέδιό του για την οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί κανονικά

Η Ελλάδα δεν θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του Eurogroup την Πέμπτη ανέφερε ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους αλλά η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί κανονικά. «Είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα», δήλωσε ο αξιωματούχος, δηλώνοντας ικανοποιημένος σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το Brexit η Βρετανία

Έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το διαζύγιο με την ΕΕ είναι η Βρετανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο τηςπρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τις διαπραγματεύσεις. Τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί επισήμως

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *