(και) Νέα επίθεση Χρήστου Βρεττάκου κατά του Δ. Πειραιά

Του Νίκου Παρασκευά

Ακατανόητη, ανεξήγητη και αλλόκοτη κρίνεται από παράγοντες του Πειραιά η διπλή φραστική επίθεση στην οποία προχώρησε τη Δευτέρα με ισάριθμες ανακοινώσεις του ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σε βάρος του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου, προχθές το βράδυ  στο οποίο περιλαμβανόταν και η ίδρυση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από το Δήμο Πειραιά στο Σχιστό, προέβη σε οργίλες ανακοινώσεις με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιούσε πως αν πέρναγε η διάταξη αυτή από τη Βουλή θα έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους και θα προχωρούσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η νέα αυτή επίθεση του Δημάρχου Κερατσινίου -Δραπετσώνας κατά του Δήμου Πειραιά έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την αλλόκοτη απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά από εισήγησή του σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε το νεκροταφείο της Ανάστασης να μεταφερθεί στο Σχιστό και ο χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Η ενέργεια αυτή του κ. Βρεττάκου που τορπιλίζει την ενότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι Δήμαρχοι του Πειραιά εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται τόσο την μετά κορωνοϊό εποχή όσο και εξαιτίας των αδηφάγων βλέψεων της COSCO στην περιοχή μας, προκαλεί απορίες και προβληματισμούς γιατί ουσιαστικά δεν έχει αιτία.

Όπως υπογράμμισαν  έγκυροι παράγοντες του Πειραιά, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Αβραμίδης (φωτό),  σε ρεπορτάζ του Καναλιού Ένα 90.4, το ύφος και η πρακτική του κ. Βρεττάκου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση διότι:

– Η έκταση στην οποία θα γίνει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά ανήκει στον Δήμο Πειραιά και κατά συνέπεια ο καθένας την έκτασή του μπορεί να την αξιοποιήσει όπως θέλει.

– Δίπλα ακριβώς από τη συγκεκριμένη έκταση που αναφέραμε και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού, ο οποίος δέχεται απορρίμματα από 18 Δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Δηλαδή ο Σταθμός αυτός όπου διαχειρίζεται απορρίμματα 18 Δήμων δεν ενοχλεί τον κ. Βρεττάκο, ή δεν επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον της περιοχής και θα το επηρεάζει ο Σταθμός του Δήμου Πειραιά;  Δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση σε απορρίμματα αφού και σήμερα ο Δήμος Πειραιά χρησιμοποιεί το Σταθμό Μεταφόρτωσης Σχιστού.  Απλά τα απορρίμματά του αντί να τα εναποθέτει στον υπάρχοντα Σταθμό θα τα εναποθέτει 100 μέτρα πιο πέρα.  Για ποια περιβαλλοντική  υποβάθμιση μιλάει ο κ. Βρεττάκος, υπογράμμιζαν οι ίδιοι παράγοντες

– Η έκταση που θα γίνει ο Σταθμός του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Περάματος, ασχέτως αν ανήκει στο Δήμο Πειραιά.  Οπότε αν θα έπρεπε κάποιος να διαμαρτυρηθεί θα ήταν ο Δήμος Περάματος.   Ο κ. Βρεττάκος που δεν έχει καμία σχέση γιατί διαμαρτύρεται; Γιατί εμφανίζει αυτό το μένος εναντίον του Δήμου Πειραιά; Ίσως αυτό θα έπρεπε πρώτα να εξηγήσει στους δημότες του και ύστερα να τους παροτρύνει σε κινητοποιήσεις.  Γιατί από τον Δήμο Πειραιά ο όμορος Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας μόνο κάλο έχει δει, αφού και η έκταση που στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας του Κερατσινίου ανήκει στον Δήμο Πειραιά και έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά και το γήπεδο που βρίσκεται δίπλα και αυτό ανήκει στο Δήμο Πειραιά και έχει δοθεί στον όμορο Δήμο.

Ο κ. Βρεττάκος επιμένει σε στείρα και αλλόκοτη αντιπαράθεση

Από τη στιγμή λοιπόν, που ο Δήμος του οποίου το τιμόνι κρατάει ο κ. Βρεττάκος τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε άλλες έχει βοηθηθεί από το Δήμο Πειραιά γιατί ο κ. Βρεττάκος επιμένει σε αυτή τη στείρα και αλλόκοτη αντιπαράθεση;  Και για εσωτερική κατανάλωση αν τα έκανε όλα αυτά θα είχε κάποιο λόγο, εάν είχε εκλεγεί οριακά, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία εξελέγη ακυρώνει το συγκεκριμένο λόγο.

Τελικά, με κυβερνητική παρέμβαση το θέμα που αφορούσε το Δήμο Πειραιά αποσύρθηκε και δεν ήρθε στη Βουλή, όμως ψηφίστηκαν όμοια θέματα που αφορούσαν δηλαδή την ίδρυση Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε άλλους Δήμους, μεταξύ των οποίων και αυτός του Περάματος (στην έκταση του παλιού νεκροταφείου).

Το ότι στο Σχιστό λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης τον οποίων χρησιμοποιούν 18 Δήμοι συν τον Πειραιά, και το ότι θα ιδρυθεί και νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Πέραμα δεν ενόχλησε τον κ. Βρεττάκο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *