Νέες προσλήψεις εξετάζει το Λιμενικό – Αλλάζει όνομα η ομάδα «Δέλτα»

Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με στόχο να ενισχυθούν κυρίως οι υπηρεσίες του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μελετούν την κατάθεση πρότασης γία την προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με τη πρόσληψη προσωπικού με τον αριθμό να αγγίζει ακόμα και τα 1000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά του Αιγαίου, μετά τις αποσπάσεις προσωπικού, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και περίπου 50 σκάφη του Λ.Σ. ενώ συνδράμουν προσωπικό και σκάφη του Frontex.

Μάλιστα στον Πειραιά και όχι μόνο έχουν αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συζητήσεις για επιστροφή στην παλαιότερη οργανική δύναμη που έφτανε τα 10.250 άτομα, ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Στελέχη του ΛΣ σημείωναν πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη περίοδο στο Αιγαίο (νότιοι άνεμοι) έχουν επηρεάσει τις αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά (μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα) ωστόσο παραμένουν τα στελέχη του Σώματος σε επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Αναλαμβάνει “Δράση” την Δευτέρα

Από Δευτέρα αναμένεται να αναλάβει δουλειά η νέα ομάδα η οποία θα αντικαταστήσει την ομάδα «Δέλτα».

Πρόκειται για μια νέα μηχανοκίνητη ομάδα η οποία θα παρουσιαστεί από την Κυριακή πιλοτικά.

Η νέα αυτή ομάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, θα ονομάζεται «Δράση», όπως ανακοίνωσε στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόκειται για 51 αστυνομικούς οι οποίοι αποτελούν στην ουσία την δίκυκλη ΟΠΚΕ και αρχικά θα είναι 5 ομάδες των δέκα αστυνομικών η καθεμιά.

Θα εργάζονται εξάωρο, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μια ακόμη ενισχυτική όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άντρες της νέας ομάδας θα φέρουν αλεξίσφαιρο γιλέκο, το όπλο του κάθε αστυνομικού, αλλά και όταν, χρειάζεται, θα φέρουν και κοντά υποπολυβόλα.

Επίσης, θα φορούν επιαγκωνίδες στα χέρια και τα πόδια.

Ό,τι, δηλαδή, περιλαμβάνει και ο εξοπλισμός της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ.

Οι 51 αστυνομικοί έχουν εμπειρία στην άμεση δράση, τη ΔΙΑΣ και υπηρεσίες της ασφάλειας ενώ πέρασαν αυστηρή και μεθοδική εκπαίδευση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλλος ο Ελληνικός και άλλος ο Τουρκικός Καραγκιόζης

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη επιστολή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς προς κυριακάτικη εφημερίδα, μέσω της οποίας ο κ. Ουράς επαναφέρει το παλαιότερο ζήτημα της «ιδιοκτησίας», όπως αναφέρει ο ίδιος, του Καραγκιόζη. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που αφορούσε στην προαναγγελία σχετικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *