Ν. Στέρτζον: Ανακοίνωσε νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας

Την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου της Σκωτίας για να συμφωνήσει με την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου τους όρους διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας θα ζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Πρώτη Υπουργός της αποκεντρωμένης σκωτσέζικη κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζον.

Όπως η ίδια είπε σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη, η επιλογή της βρετανικής κυβέρνησης να επιδιώξει ένα σκληρό Brexit με έξοδο από την ενιαία αγορά έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τη βούληση του λαού της Σκωτίας.

Η κ.Στέρτζον προσδιόρισε ως επιθυμητή χρονική στιγμή διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το φθινόπωρο του 2018, όταν πιστεύεται ότι θα έχουν συμφωνηθεί οι όροι του Brexit.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για Brexit “απειλούσε” εδώ και καιρό την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, με το φάσμα ενός νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία, που ψήφισε υπέρ της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το οποίο τοποθετεί στο φθινόπωρο του 2018.

Αν και δεν έχουν την πλειοψηφία, οι πολίτες της Σκωτίας που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BMG και έχουν φθάσει στο 48%.

πηγή: euronews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων

Μέτρα ανάσας για την τόνωση της οικοδομής φέρνει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ενώ παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να «παγώσει» για όλο το 2019 την αναπροσαρμογή – αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων παρά την άνοδο των τιμών που σημειώνεται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *