Νέο Φάληρο: «Πολιτεία Καινοτομίας» στο κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ

Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Νέο Φάληρο θα δημιουργηθεί, για πρώτη φορά, μια Πολιτεία Καινοτομίας που θα φιλοξενήσει ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών, με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, με πρωτοβουλία του οποίου το ακίνητο, εμβαδού 17.893 τμ επί της οδού Πειραιώς, μεταβιβάζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα. Για πρώτη φορά, δημιουργούμε μια Πολιτεία Καινοτομίας, όπου ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες θα μπορούν να αναπτύξουν ιδέες και κοινές δράσεις.

Στόχος μας είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για αρκετό καιρό μελετήσαμε επιτυχημένα εγχειρήματα στο εξωτερικό και με την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη πιστεύουμε πως θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία στη χώρα», ανέφερε ο κ. Δήμας.

Σημειώνεται ότι στο ακίνητο επρόκειτο να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Όμως, το σχέδιο αυτό ουδέποτε υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα την αδυναμία του ΕΟΦ να το αξιοποιήσει εξαιτίας της δέσμευσής του, ενώ συγχρόνως επέφερε στον Οργανισμό τεράστια οικονομική επιβάρυνση για δαπάνες φύλαξης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Πάνος Καμμένος στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 8, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής: Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 11:00 Επίσκεψη στη Νάουσα Ημαθίας. Συνάντηση με[…]

Περισσότερα »

«Βροχή» υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά. Μετά την Φώφη Γεννηματά που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι υποψήφια, αν και δεν …βιάζεται να καταθέσει την υποψηφιότητά της , τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, που έχουν[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Ο ΕΟΦ είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός ,ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την ακίνητη περιουσία του. Όσο για δηλώσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί διότι από υποσχέσεις και προγράμματα ανάπτυξης στο Νέο Φάληρο έχουμε…χορτάσει

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *