Νέο Φάληρο: «Πολιτεία Καινοτομίας» στο κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ

Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Νέο Φάληρο θα δημιουργηθεί, για πρώτη φορά, μια Πολιτεία Καινοτομίας που θα φιλοξενήσει ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών, με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, με πρωτοβουλία του οποίου το ακίνητο, εμβαδού 17.893 τμ επί της οδού Πειραιώς, μεταβιβάζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα. Για πρώτη φορά, δημιουργούμε μια Πολιτεία Καινοτομίας, όπου ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες θα μπορούν να αναπτύξουν ιδέες και κοινές δράσεις.

Στόχος μας είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για αρκετό καιρό μελετήσαμε επιτυχημένα εγχειρήματα στο εξωτερικό και με την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη πιστεύουμε πως θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία στη χώρα», ανέφερε ο κ. Δήμας.

Σημειώνεται ότι στο ακίνητο επρόκειτο να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Όμως, το σχέδιο αυτό ουδέποτε υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα την αδυναμία του ΕΟΦ να το αξιοποιήσει εξαιτίας της δέσμευσής του, ενώ συγχρόνως επέφερε στον Οργανισμό τεράστια οικονομική επιβάρυνση για δαπάνες φύλαξης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.K.: Η Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια για τη βίζα

Toυ Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρ.  Κοινοβουλίου συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το πακέτο των προτάσεων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Για το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες όμως, που ζήτησε η Άγκυρα, η θέση της Ευρωβουλής[…]

Περισσότερα »

Α. Σαμαράς: «Δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο…»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ., καταλογίζοντάς του αθεράπευτο λαϊκισμό και πως παίζει με πράματα που είναι πιο πάνω από το μπόι του. «Φανατίζουν κάποιους, αλλά τρομάζουν πολύ περισσότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Ο ΕΟΦ είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός ,ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την ακίνητη περιουσία του. Όσο για δηλώσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί διότι από υποσχέσεις και προγράμματα ανάπτυξης στο Νέο Φάληρο έχουμε…χορτάσει

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *