Νίκαια: Αλεξανδρινά και μουριές στον νέο πεζόδρομο Π. Τσαλδάρη

Με αλεξανδρινά  θα γεμίσει η ανακατασκευασμένη Παναγή Τσαλδάρη την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των δράσεων «Οι γειτονιές…ΑΝΘΙΖΟΥΝ» της Διεύθυνσης Πρασίνου Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Στις 10 το πρωί κυκλάμινα θα απλωθούν από την Π. Ράλλη έως την πλατεία Αγ.Νικολάου και λόγια ποιητών θα γίνουν χριστουγεννιάτικα «στολίδια» στα δέντρα. Οι επιλογές δέντρων και λουλουδιών δεν γίνονται τυχαία αλλά μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Πρασίνου. Από αυτή τη δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μουριά, χαρακτηριστικό δέντρο της Νίκαιας που συνοδεύει την πόλη από τον καιρό της ίδρυσής της.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Η ανάπλαση του πεζόδρομου Π. Τσαλδάρη ήταν ένα αίτημα δεκαετιών που πήρε ‘σάρκα και οστά’. Ο πεζόδρομος διαμορφώθηκε από Π. Ράλλη έως Ηλιουπόλεως με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που εγγυώνται μια νέα ποιότητα ζωής.

Βασική μας μέριμνα είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές της πόλης και να λύσουμε μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη. Θα ακολουθήσουν και έργα στους κάθετους δρόμους μεταξύ Γρεβενών και Γέμελου, από Τζαβέλλα έως Λαοδικείας με σημαντικές αναπλάσεις στο πλαίσιο της μεγάλης αγοράς ‘Open Mall’ που θα δημιουργηθεί στο Δήμο μας».

Ο προϋπολογισμός και οι εργασίες

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ανάπλασης της οδού Π. Τσαλδάρη, αρχικού προϋπολογισμού 360.000€, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες: υπόγεια αποχέτευση, τοποθέτηση και ενίσχυση φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας led και ο πεζόδρομος χωρίστηκε σε τρεις ζώνες:

Η κεντρική είναι η Ζώνη Κυκλοφορίας Πεζών και διέλευσης οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων. Ο ανεφοδιασμός θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες. Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Οι άλλες δυο ζώνες είναι κατάληψης καταστημάτων.

Τα κολωνάκια, οι κάδοι απορριμμάτων και η δενδροφυτεύσεις λειτουργούν και ως «εμπόδια» για τη στάθμευση των οχημάτων. Το υπόλοιπο τμήμα της Π. Τσαλδάρη από Ηλιουπόλεως έως Αμερ. Κυριών, θα διαμορφωθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όπως προβλέπεται στη συμβατική της υποχρέωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Εγκαίνια της αίθουσας πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης»

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, τα εγκαίνια της νέας αίθουσας πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης» (Κολοκοτρώνη 75), η οποία παραχωρήθηκε από τον δήμο στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς για πολιτιστικούς

Περισσότερα »

Ολoκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Αττικής, το Σάββατο 12/5/2018 ,το 3ο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοτικών 17 ΜΜΕ απ΄όλη τη χώρα. Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΗ.ΡΑ.Π Τάκης Αβραμίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνέχισης της δράσης της Ένωσης των Δημοτικών ΜΜΕ  σε ένα περιβάλλον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *