Νίκος Χουρσαλάς: Σε φάση υλοποίησης το σχέδιο μεταφοράς των φυλάκων

Του Νίκου Παρασκευά

Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατηθεί το έργο για την κατασκευή των νέων φυλακών, κάτι που σημαίνει ότι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μεταφορά όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων από τον Δήμο μας θα πάρει σάρκα και οστά.  

Αυτό τόνισε, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ και στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ» που παρουσιάζουν κάθε μεσημέρι στις 12.00 ο Νίκος Παρασκευάς και η Κωνσταντίνα Πετούση, και τόνισε ότι κρατάει μεν χαμηλά τον πήχη ωστόσο οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει πραγματικότητα το διαχρονικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων το Κορυδαλλού.

Όπως είπε ο κ. Χουρσαλάς για να γίνει η μεταφορά των φυλακών χρειάζονται τρία πράγματα:

Πρώτον, η εξεύρεση χώρου, κάτι που έχει ήδη υλοποιηθεί, αφού ένα παλαιό στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεύτερον, να γίνουν άμεσα οι σχετικές μελέτες, κάτι που ήδη συντελείται, αφού σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προς έγκριση και της τεχνικής υποστήριξης για την προώθησή του.

Τρίτον, το σχήμα χρηματοδότησης, που και αυτό έχει εξευρεθεί αφού αποφασίστηκε το έργο να γίνει μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή Συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αφού οι τρεις αυτές προϋποθέσεις αντιμετωπίζονται, δήλωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατηθεί το έργο, θα έχει μπει ανάδοχος και κατά συνέπεια θα αρχίσει η ολοκλήρωσή του.

Όσον αφορά, την ολοκλήρωση των εργασιών,  κ. Χουρσαλάς είπε ότι , εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν τα συνήθη γραφειοκρατικά θέματα, είναι εφικτό σε δύο χρόνια να είναι έτοιμες οι νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Μιλώντας για το θέμα του μετρό, είπε ότι μετά το Πάσχα η πλατεία Ελευθερίας θα δοθεί στους κατοίκους αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της κατασκευής του σταθμού.  Όπως ανέφερε ο κ. Χουρσαλάς το μετρό έπρεπε να είχε λειτουργήσει στον Κορυδαλλό από το τέλος του 2019, δεδομένου ότι είναι έτοιμο, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη διότι δεν έχει βρεθεί σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων συμβατό με το υπάρχον.

Πάντως, όπως αποκάλυψε, εξετάζεται ένα πολύπλοκο σύστημα για να αντιμετωπιστεί το θέμα και αν αυτό λειτουργήσει, ο Κορυδαλλός μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μετρό.   Το μετρό, σύμφωνα με το Δήμαρχο, θα πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τον Κορυδαλλό και όχι ευκαιρία για να φεύγουν οι Κορυδαλλιώτες και να πηγαίνουν σε άλλες αγορές.  Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει κάνει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κατέληξε ο κ. Χουρσαλάς, το μετρό θα φέρνει στον Κορυδαλλό 20000 επισκέπτες την ημέρα και αυτό είναι κάτι που αν το εκμεταλλευτούν οι Κορυδαλλιώτες είναι ικανό να απογειώσει την τοπική οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Δρίτσας: “Ξημερώνει ένα πιο αισιόδοξο αύριο για τον Πειραιά”

«Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αυτή η μεγάλη και ζεστή συγκέντρωση των πολιτών του Πειραιά στέλνει το μήνυμα για μια μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Ο Πειραιάς μπορεί να αισιοδοξεί, ξημερώνει ένα πιο αισιόδοξο αύριο» δήλωσε στο Κανάλι 1 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας κατά τα εγκαίνια του προεκλογικού[…]

Περισσότερα »

“O αθλητισμός διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας”

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μίλησε στην ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «ο Kαλός Ποιμήν», με θέμα: «Η Ασφαλής Πλοήγηση των Ανηλίκων στο Διαδίκτυο και η Φαινομενολογία της Νεανικής Παραβατικότητας», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  τόνισε: «Θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *