Νίκος Γαβαλάς: «Θα αποδειχθεί ξανά η πολυϊδιοκτησία»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Λοζάνης δεν αθωώνει τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 τόνισε ότι το CAS δέχθηκε μερικώς τόσο τις θέσεις του ΠΑΟΚ, όσο και τις θέσεις του Ολυμπιακού και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα βρίσκονται ενώπιον της εκδίκασης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Γαβαλά:

«Με ψυχραιμία να τα προσεγγίσουμε τα θέματα. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, δίχως άλλο η πολυϊδιοκτησία. Θέλω να επαναλάβω αυτά που ανέφερα χθες με την ανάρτηση που έκανα στον λογαριασμό μου στο Facebook. Ουσιαστικά είναι η επίσημη θέση του Ολυμπιακού επί των τελευταίων εξελίξεων μετά και την απόφαση του CAS, το οποίο ουσιαστικά δέχθηκε μερικώς και τις δύο θέσεις. Τόσο του ΠΑΟΚ, το οποίο θέλω να επαναλάβω, δεν αθώωσε για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας. Θέλω να το τονίσουμε αυτό. Το CAS δεν έχει αθωώσει τον ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία και έχει κάνει δεκτή μερικώς και την έφεση του Ολυμπιακού αναγνωρίζοντας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι ο ΠΑΟΚ δεν το ήθελε, το δικαίωμα το δικό μας να βρισκόμαστε σε όλη τη διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Η οποία καλείται πλέον να αποφασίσει ως προς τις παραβάσεις. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν αθώωσε το CAS τον ΠΑΟΚ ούτε ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διαπίστωσε την πολυιδιοκτησία.

Θα μου επιτρέψεις όμως να γυρίσω ένα καλοκαίρι πίσω, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος, προσπάθησε να βάλει στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία. Δεν ξέρω αν θυμάσαι την υπόθεση, τον θόρυβο που προκλήθηκε τότε και τελικώς απέσυρε τη συγκεκριμένη διάταξη ο κ. Γραμμένος. Και μάλιστα είχε πει τότε δημοσίως πως είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το αφήνω στην άκρη ως τροφή για σκέψη.

Επομένως τώρα ποιος έχει την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυιδιοκτησίας; Δεν υπάρχει ποινή στο καταστατικό της ΕΠΟ και αποκλειστικά αρμόδια για να επιβάλλει ποινές είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναφορικά με τα θέματα της πολυιδιοκτησίας. Νομίζω, είναι ξεκάθαρο αυτό», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Στις 3 Αυγούστου θα πρέπει να δηλωθούν στην UEFA οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και δε νομίζω ότι θα έχει κλείσει η υπόθεση αυτή. Άρα, η όποια ποινή επιβληθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο. Τουλάχιστον αυτή είναι η θέση μας. Η προσέγγιση μας. Το CAS με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ουσιαστικά πέταξε από πάνω του την ευθύνη. Για να το πω ποδοσφαιρικά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα επιστρέφοντας την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση και η Επιτροπή θα αποφασίσει πλέον για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας».

Για το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά μήνες και παρόλα αυτά δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια γενικότερη συζήτηση για τη δικαιοσύνη που πρέπει να κάνουμε στη χώρα. Ας βγούμε από το κάδρο του ποδοσφαίρου για να δούμε πόσες υποθέσεις χρειάζονται πολλά χρόνια για να τελεσιδικήσουν. Στην προκειμένη, μας ενδιαφέρει η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και γι’ αυτό συζητάμε σήμερα και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός έχει ρόλο στην υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να μας βγάλει από την υπόθεση αυτή και τώρα ο Ολυμπιακός είναι και με τη σφραγίδα του CAS ως διάδικος. Και επειδή γίνεται και πολύ κουβέντα για την επιστροφή των 7 βαθμών, θα ήθελα να πω πως από τη στιγμή που το CAS επιστρέφει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων, ήταν αυτονόητο να υπάρξει η επιστροφή των βαθμών. Επίσης να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης στο CAS δε ζήτησε σε κανένα σημείο να γυρίσει η υπόθεση. Ζητούσε να τον απαλλάξουν υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε πολυιδιοκτησία. Ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της UEFA για την πολυιδιοκτησία, όπου τιμωρείται η ομάδα με το χαμηλότερο ranking. Σε αυτή την περίπτωση, είναι η Ξάνθη».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης: «Έχουμε τη βεβαιότητα πως θα φανεί ξεκάθαρα πως θα φανεί στην Επιτροπή Εφέσεων ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία. Και θέλω να θυμίσω ένα σημείο από τη χθεσινή ανακοίνωση του CAS που νομίζω ότι έχει μεγάλη αξία. Λέει πως η επιτροπή του CAS διαπίστωσε, παρά τη δύναμή της να βγάλει μια απόφαση, δεν ήταν κατάλληλο να βγάλει μια τελική και δεσμευτική απόφαση υπό αυτές τις συνθήκες με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε θέλω να μπω στο μυαλό των δικαστών στο τι σκέφτονταν όταν το έγραφαν αυτό, αλλά οι ακροατές μας μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ».

Τι περιμένει από εδώ και πέρα: «Περιμένω να αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία. Είναι ξεκάθαρο. Κουράζει τον κόσμο να πω περισσότερες λεπτομέρειες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πιστεύουμε στον Ολυμπιακο και στον Βαγγέλη Μαρινάκη»

Τη στήριξή της στον Βαγγέλη Μαρινάκη εκφράζει η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού της Ρόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοίνωση Διεύθυνσης Σχολής Ρόδου Το όνειρο μας, να εισέλθουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού, πήρε σάρκα και οστά, το 2017. Η Ρόδος έχει την δική της Σχολή Ποδοσφαίρου του Πρωταθλητή Ολυμπιακού, τα Δωδεκάνησα που είναι[…]

Περισσότερα »

Εθνικός: Θεραπεία ο Γερόλυμος εκτός για μία εβδομάδα

Πρόβλημα προέκυψε στον Εθνικό με το Νάσο Γερόλυμο. Ο νεαρός  αριστερός μπακ θα χάσει μία εβδομάδα προπονήσεων .  Ο 19χρονος άσος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με τον Θρίαμβο  και πολύ νωρίς στο παιχνίδι (18ολεπτό) ,νιώθοντας «τσίμπημα» στον τετρακέφαλο, ζητώντας αλλαγή. Κάτι που τελικά αποδείχτηκε σοφό ,μιας και ο «Γερο»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *