Νομοσχέδιο για ντελιβεράδες: Τι αλλάζει και πότε κατατίθεται στη Βουλή

Εντός του Απριλίου (το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα) και μαζί με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας η ρύθμιση για τους διανομείς με μηχανάκια ή ντελιβεράδες όπως είναι πιο γνωστοί.

Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται ακόμα σε επεξεργασία, καθώς σε αυτό εμπλέκονται πολλοί φορείς και περίπου δέκα υπουργεία, θα προβλεφθεί η υποχρέωση του εργοδότη να συντηρεί το μηχανάκι, να παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του κράνους. Στην περίπτωση που το μηχανάκι είναι στην ιδιοκτησία του εργαζόμενου, ο εργοδότης θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει 15% επί του κατώτατου μισθού, ως αποζημίωση στον εργαζόμενο, προκειμένου να συντηρεί το μηχανάκι του κάθε μήνα.

Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας προχωρά και με στοχευμένους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο».

«Οι ρυθμίσεις που θεσπίζουμε ξεκινούν να φτιάχνουν ένα πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς με δίκυκλο» σχολίασε η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Απεργία: Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διανομείς

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή, θα ακολουθήσουν και υπουργικές αποφάσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές των οχημάτων και των μέσων ατομικής προστασίας. «Είναι ένα πρώτο βήμα για να χτίσουμε το επίπεδο προστασίας που τους αντιστοιχεί», είπε η υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλάσσια μόλυνση: Η έκκληση των επιστημόνων για τη σωτηρία των θαλάσσιων «γιγάντων»

Οι επιστήμονες ζητούν την άμεση διενέργεια ερευνών για τις επιπτώσεις που έχουν τα μικροπλαστικά στις φάλαινες, τους καρχαρίες και γενικώς στην «υγεία» των ωκεανών, που γεμίζουν από τοξικά κομματάκια πλαστικού. Ο Κόλπος του Μεξικό, η Μεσόγειος, ο Κόλπος της Βεγγάλης και η Θάλασσα των Κοραλλιών αποτελούν προτεραιότητα για την επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με νέες μελέτες που βλέπουν[…]

Περισσότερα »

Google: Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού Τουρισμού

Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου ανακοίνωσε η Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online”, που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *