Νομοθετική ρύθμιση αίρει την αδικία για εισφορές πρώην δημάρχων

Λύση σε μια αδικία που αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 420 πρώην δημάρχων δίδεται μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο: «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περιλαμβάνει  ειδική διάταξη σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία επιστροφής στο ΕΤΕΑ, τέως ΤΑΔΚΥ χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ.

Το θέμα είχε προκύψει μετά την έκδοση αποφάσεων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – τομέας ΤΑΔΚΥ, σύμφωνα με τις οποίες ανακαλούνταν προηγούμενες αποφάσεις του που απένειμαν σε πρώην δημάρχους επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, μετά την εξαγορά της θητείας τους ως προέδρων κοινοτήτων και σύμφωνα με σχετική δυνατότητα που τους παρείχε ο νόμος Ν.3232/2004 (άρθρο 20 παρ.3).

Η Διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ, ερμηνεύοντας εσφαλμένα το νομοθετικό πλαίσιο είχε προκαλέσει αναστάτωση σε εκατοντάδες  αιρετούς καταλογίζοντάς τους επιστροφή εισπραχθέντων.

Η ΚΕΔΕ με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της και παραστάσεις διαμαρτυρίας είχε διεκδικήσει την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί, με τελευταία την παρέμβαση του προέδρου Γ. Πατούλη και μελών του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον αρμόδιο υφυπουργό Αν. Πετρόπουλο, οπότε και ζήτησαν  να υπάρξει άμεση σχετική νομοθετική  ρύθμιση.

Ο κ. Πατούλης με αφορμή τη σχετική θετική εξέλιξη υπογραμμίζει ότι «με τη ρύθμιση του αρμόδιου υπουργείου τακτοποιείται το δίκαιο αίτημα των αιρετών. Επρόκειτο για μια κατάφορη αδικία και μια απαράδεκτη απόφαση, μνημείο παραλογισμού. Πρώην αιρετοί συνάδελφοί μας κινδύνευαν μέχρι και να χάσουν τα σπίτια τους, καθώς τους ζητούσαν να επιστρέψουν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ που νομίμως τους καταβάλλονταν από το 2004 μέχρι σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολονύκτιο Street Party στην Τρούμπα

Πόλος έλξης  και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Πειραιάς με τις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2018», της μεγάλης γιορτής με επίκεντρο τη θάλασσα, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία, με τους φορείς της πόλης. Σε αυτή τη μοναδική γιορτή εξωστρέφειας, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *