Νοσοκομεία: Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ενάντια “στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα”, παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ενημερώνει τα μέλη της ότι οργανώνουν τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.

H ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορωνοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού.

Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

Ζητάμε τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους όπως το ζητήσαμε εγγράφως από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ζητάμε την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση και παρέδωσε το πόρισμα σε λίγες ημέρες και δεν υπάρχει πρόθεση για Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.
Συμμετέχουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στην 24ωρη Απεργία ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2020 οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των Νοσοκομείων 8πμ.
Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Αττικής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους
– Ένταξη στα ΒΑΕ
– Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας.
– Μονιμοποίηση εκτάκτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεισόδια στην Τοσίτσα – «Βροχή» μολότοφ σε αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια. Ειδικότερα, ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πετάει μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Πατησίων έως την Αλεξάνδρας, στο ρεύμα προς Πατήσια. Νωρίτερα, περισσότερα από 100 ατόμα προσήχθησαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι άνδρες της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *