«Ο άλλος άνθρωπος»: Μία νότα… αισιοδοξίας στην Ανατολική Αττική

Στο πλαίσιο του κύματος αλληλεγγύης προς τους πληγέντες σε Ανατολική Αττική και Κινέττα, η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» προσφέρει χίλιες διακόσιες μερίδες φαγητού ημερησίως.

Η πύρινη λαίλαπα δεν σταμάτησε πουθενά στο Μάτι. Ενενήντα ένας ταυτοποιημένοι νεκροί και η μακάβρια λίστα μάλλον θα μεγαλώσει.

Υπάρχει όμως και μια αισιόδοξη νότα εκεί, στην Ανατολική Αττική. Είναι αυτή της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού. Είναι πράγματι φοβερό, πώς μια μονάχα έννοια μπορεί να εκφραστεί με τόσες πολλές λέξεις.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Συμεών Πεϊμανίδη, αναφέρθηκε στην κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος στο Μάτι από τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς αλλά και στο έργο που επιτελεί η κοινωνική κουζίνα που έχει δημιουργήσει.

«δίνουμε φαγητό όπου υπάρχει ανάγκη» σημειώνει ο κ. Πολυχρονόπουλος. Χωρίς χρώματα, θρησκεία ή φυλή. Είναι κάτι σαν φόρος τιμής για τους νεκρούς, γι’ αυτούς που έχασαν μέλη της οικογενείας τους αλλά και γι’ αυτούς που έχασαν το σπίτι τους, μας λέει.

Αναφερόμενος στο τοπίο που αντικρίζει κάθε μέρα στην Ανατολική Αττική μας μεταφέρει πως η θλίψη των ανθρώπων είναι έκδηλη και το τοπίο γκρίζο.

Ο δημιουργός του «Άλλου ανθρώπου» δήλωσε επίσης πως κάθε Κυριακή (εκτός από αυτή την περίοδο, λόγω της φωτιάς) η κουζίνα μοιράζει φαγητό στην πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έμπολα: Επιπλέον νοσοκομεία για τα περιστατικά

Επιπλέον νοσοκομεία με τις κατάλληλες υποδομές πέρα από το Αμαλία Φλέμινγκ και το Σωτηρία θα μπορούν να δέχονται ύποπτα περιστατικά του ιού Έμπολα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη. Επίσης, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο με επικαιροποιημένες οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού Εμπολα[…]

Περισσότερα »

ΙΚΥ: Προκήρυξη 211 υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

Πρόγραμμα υποτροφιών, συνολικά 211 θέσεων, σε τρεις επιστημονικούς τομείς, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, χρονικής διάρκειας έως 36 μηνών, προκήρυξε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Οι επιστημονικοί τομείς είναι: Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού – Επιστήμες Ζωής – Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *