«Ο άλλος άνθρωπος»: Μία νότα… αισιοδοξίας στην Ανατολική Αττική

Στο πλαίσιο του κύματος αλληλεγγύης προς τους πληγέντες σε Ανατολική Αττική και Κινέττα, η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» προσφέρει χίλιες διακόσιες μερίδες φαγητού ημερησίως.

Η πύρινη λαίλαπα δεν σταμάτησε πουθενά στο Μάτι. Ενενήντα ένας ταυτοποιημένοι νεκροί και η μακάβρια λίστα μάλλον θα μεγαλώσει.

Υπάρχει όμως και μια αισιόδοξη νότα εκεί, στην Ανατολική Αττική. Είναι αυτή της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού. Είναι πράγματι φοβερό, πώς μια μονάχα έννοια μπορεί να εκφραστεί με τόσες πολλές λέξεις.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Συμεών Πεϊμανίδη, αναφέρθηκε στην κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος στο Μάτι από τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς αλλά και στο έργο που επιτελεί η κοινωνική κουζίνα που έχει δημιουργήσει.

«δίνουμε φαγητό όπου υπάρχει ανάγκη» σημειώνει ο κ. Πολυχρονόπουλος. Χωρίς χρώματα, θρησκεία ή φυλή. Είναι κάτι σαν φόρος τιμής για τους νεκρούς, γι’ αυτούς που έχασαν μέλη της οικογενείας τους αλλά και γι’ αυτούς που έχασαν το σπίτι τους, μας λέει.

Αναφερόμενος στο τοπίο που αντικρίζει κάθε μέρα στην Ανατολική Αττική μας μεταφέρει πως η θλίψη των ανθρώπων είναι έκδηλη και το τοπίο γκρίζο.

Ο δημιουργός του «Άλλου ανθρώπου» δήλωσε επίσης πως κάθε Κυριακή (εκτός από αυτή την περίοδο, λόγω της φωτιάς) η κουζίνα μοιράζει φαγητό στην πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αρχή του… τέλος των προώρων συνταξιοδοτήσεων

Η ύπαρξη συνταξιούχων γήρατος σε ηλικία κοντά ή μικρότερη των 50 ετών στερείται κάθε λογικής». Αυτό ήταν ένα μόνο από τα συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, τα ευρήματα της οποίας προκαλούν σοκ. Γιατί καταλήγει ότι απέτυχαν παταγωδώς οι προσπάθειες συμμαζέματος των Ταμείων που έχουν[…]

Περισσότερα »

Βρέθηκαν στο Χαλάνδρι εναλλακτικοί χώροι μεταστέγασης των Ρομά

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απεστάλη στον Δήμαρχο Χαλανδρίου πίνακας δημοτικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου, κατάλληλων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου. Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη με το Δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *