Ο ανασχηματισμός και οι εισηγήσεις για τον Π. Καμμένο…

Πολλαπλές εισηγήσεις για τον Πάνο Καμμένο ενόψει του ανασχηματισμού έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News24/7.
Εισηγήσεις που είναι και αντιφατικές μεταξύ τους. Όπως π.χ. να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς ακόμα και αν εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της FYROM, στην ελληνική Βουλή θα έρθει τον προσεχή Φεβρουάριο και, άρα, ακόμα και αν ο Π. Καμμένος επιχειρήσει να ανατρέψει την κυβέρνηση, αυτή θα μπορέσει να φτάσει έως τον Μάιο, ώστε οι κάλπες να πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.
Άλλες εισηγήσεις, ωστόσο, επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αλλάξει υπουργείο στον Πάνο Καμμένο, κάτι όμως που θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα αποδεχθεί ο υπουργός Άμυνας, γεγονός που ενδεχομένως σημάνει και το άδοξο τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων. Κάτι, βεβαίως, που ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να πράξει- και, μάλιστα, χωρίς αιτία και αφορμή!
Υπάρχουν, όμως, και τρίτες προτάσεις, που εισηγούνται στον πρωθυπουργό την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο -όπως επισημαίνουν- να συμβεί αυτό, από να απειλεί συνεχώς ένας υπουργός και ένα συγκυβερνών κόμμα την κυβέρνηση με πτώση!
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Kαμμένος, ωστόσο, διατηρούν άριστες προσωπικές σχέσεις και καλή χημεία και θεωρείται δύσκολο να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες, που στις σημερινές συνθήκες ενδέχεται να είναι καταστροφικές και για τους δυο.
Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, πριν τον ανασχηματισμό αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν πολύωρη και λεπτομερή συνάντηση με τον Π. Καμμένο, όπου θα συζητήσουν και τις στρατηγικές επιλογές της συγκυβέρνησης, μεταξύ των οποίων είναι τόσο ο χρόνος των εκλογών, όσο και οι συνθήκες με τις οποίες θα οδηγηθούμε σε αυτές. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, θεωρείται δε ότι σε αυτή θα συμφωνηθούν πολλά και σημαντικά θέματα για το μέλλον, είτε διαρρεύσουν είτε όχι…
247news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: “Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει αποζημιώσεις”

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της ΚΕ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκαν την Τρίτη με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του ροδάκινου από την Μακεδονία. Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί έως τώρα, από την ΔΗΜΑΡ, η οποία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις συσκέψεις των παραγωγικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *