Όλγα Νικολαΐδου: Όταν ο αθλητισμός ενώνει

Στο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Θεολόγος – Μουσικολόγος Ηλίας Λιαμής, φιλοξένησε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, την Δημοσιογράφο, Ηθοποιό και Εκδότρια της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ», Όλγα Νικολαΐδου, σε μία συζήτηση με θέμα «Όταν ο αθλητισμός ενώνει».

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων του Ναού, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Στην αρχή της συζήτησης, έγινε μια ιστορική αναφορά στην πορεία της εφημερίδας, από το 1959 που ξεκίνησε η έκδοση της, έως και σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαχρονικά διακρίνουν την εν λόγω εφημερίδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες, κυρίως στις μέρες μας.

Εκείνο που απασχόλησε στην συνέχεια τους συνομιλητές, ήταν τα θέματα της αντικειμενικότητας και της αλήθειας. Σύμφωνα με την κα Νικολαΐδου δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία και δεν μπορεί να υπάρχει εκ των συνθηκών. Η εικόνα που προσλαμβάνει ένας δημοσιογράφος προκύπτει από μια συγκεκριμένη οπτική, συναισθηματική και ψυχολογική. Περνάει από ένα φίλτρο προσωπικό, που είναι οι επιρροές, οι προσλαμβάνουσες, οι ιδεολογίες, τα πιστεύω του.

Άλλο πράγμα είναι η αλήθεια και άλλο η αντικειμενικότητα, τόνισε η προσκεκλημένη, διαχωρίζοντας την Αλήθεια, που είναι ο Θεός, από την προσωπική αλήθεια που καταθέτει ο δημοσιογράφος και έχει να κάνει με ότι τον αφορά.

Σχετικά με το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας, η κα Νικολαΐδου διευκρίνισε ότι απευθύνεται βεβαίως και κυρίως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά σε εκείνους που πάνω απ’ όλα βάζουν το ιδεολογικό μέγεθος της ομάδας κι όχι εκείνους που είναι συνδεδεμένοι ή εξαρτημένοι από συγκεκριμένα πρόσωπα και διοικήσεις.

Το όραμα της εφημερίδας ήταν και είναι να επιδείξει δημοσιογραφικό ήθος, πέραν της κατατεθειμένης αγάπης για τον Ολυμπιακό. Μια ποιότητα δημοσιογραφικού ήθους είναι το να γράφεις τα πάντα, ακόμα κι όταν κάποιοι καταφέρονται εναντίον σου.

Σχετικά με την αξία του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, η κα Νικολαῒδου τόνισε ότι το πρώτο «εμείς» που νιώθουμε, ο πρώτος τρόπος να σπάσει το «εγώ» και να χωρέσει σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα, κάτι που απευθύνεται σε όλα τα στρώματα, περνάει από τον αθλητισμό και κυρίως από το ποδόσφαιρο. Είναι ένας τρόπος διεύρυνσης της υπαρξιακής μας ταυτότητας και αυτό γίνεται άμεσα. Είναι από τα λίγα «εμείς» που μείνανε.
Άλλα θέματα της συζήτησης ήταν ο φανατισμός στα γήπεδα, το μέλλον των αθλητικών εντύπων, η διαπλοκή της πολιτικής στον αθλητισμό κ.α.

Την συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9ED09yMm7EE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και νέος προπονητής τερματοφυλάκων στον Εθνικό

Οι αλλαγές και οι προσθήκες συνεχίζονται στον Εθνικό. Μέτα τον προπονητή,  τον τεχνικό διευθυντή και τις μεταγραφές, σειρά πήρε και   ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Η ανακοίνωση: Η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Αντώνη Παναγιωτόπουλο. Ο νέος συνεργάτης της ομάδας[…]

Περισσότερα »

Φορτούνης: «Δάσκαλος ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Τσόρι Ντομίνγκες, μίλησε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» ο Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός μέσος έπλεξε το εγκώμιο του Αργεντινού και τόνισε πως είναι τυχερός να τον έχει δίπλα του, καθώς μαθαίνει πολλά από αυτόν. Τον χαρακτήρισε «δάσκαλο» και χαρακτήρισε τη συνεργασία τους πάρα πολύ καλή. «Μου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *