Ο Δήμος Πειραιά από τους πρώτους στο Πράσινο Ταμείο

Οι Δήμοι του ευρύτερου Πειραιά ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για να υποβάλλουν προτάσεις ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις που έχουν σχέση με το περιβάλλον και της αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο πρόεδρος του Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος και υπογράμμισε ότι ο Δήμος του Πειραιά μέσα σε δύο μήνες είχε καταφέρει και είχε υποβάλλει τα απαιτούμενα σχέδια και δικαιολογητικά μαζί με την σχετική πρόταση για το έργο της ανάπλασης της οδού Δωδεκανήσου στα Καμίνια, όπως και ο Δήμος Κορυδαλλού υπέβαλε σχέδιο ανάπλασης της έκτασης γύρω από το δημαρχείο.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί ολοκληρωμένη μελέτη και από τον ΠΕΣΥΔΑΠ για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του ώστε να είναι αυτόνομες και αυτάρκεις, ενώ συζητήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για το όρος Αιγάλεω.

Όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος από το Νοέμβριο του 2019 έως σήμερα το Πράσινο Ταμείο θα καταβάλει στους 172 δήμους που έχουν υποβάλει προτάσεις για την εκτέλεση ενεργειακών έργων με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το ποσό -περίπου- των 140 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο αποτελεί ρεκόρ τόσο σε χρηματοδότηση όσο και σε αριθμό προσκλήσεων και υποβολής αιτημάτων.

Επίσης, από φέτος στα προγράμματα αυτά μπορούν να εντάσσονται και σύνδεσμοι Δήμων όπως ο ΠΕΣΥΔΑΠ, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Σταθόπουλος είπε ακόμα ότι ρόλος του Πράσινου Ταμείου είναι να διανέμει το ποσό που αναλογεί σε κάθε δήμο για έργα που σχετίζονται με το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει ένα δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων μέσων σε κάθε δήμο, υπογραμμίζοντας ότι στο μέλλον παρόμοιες δράσεις θα πολλαπλασιαστούν και θα τις διαπιστώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Το Πράσινο ταμείο , σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, έχει έσοδα από πρόστιμα  αυθαιρέτων και άλλους 110 πράσινους πόρους και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το 2,5% επί του συνόλου θα κατευθύνεται ως ανταποδοτικός πόρος στους κατοίκους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Κ. Πετούση – Ν. Παρασκευάς 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Πέραμα ύψους 350.000 ευρώ

Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Περάματος, προϋπολογισμού 350.000€ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης στα όρια του Δήμου Περάματος,[…]

Περισσότερα »

Β. Mαρινάκης: Πράξαμε ό,τι υποσχεθήκαμε και θα κάνουμε περισσότερα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *