Ο δισέγγονος του Φρόιντ απόψε σε διάλεξη για την εφηβεία

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Ο δισέγγονος του Φρόιντ, ο ψυχαναλυτής, Τζόζεφ Κνόμπελ Φρόιντ, βρίσκεται στην Αθήνα για να αναφερθεί σε σημερινή του διάλεξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά κατα τη διάρκεια της εφηβείας.

Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 7 στο πλαίσιο “Αθήνα 2018 παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου” (μέγας δωρητής της οποίας είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι εκδόσεις Πατάκη) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Κατά τη διάρκεια της, ο Τζόφεφ Φρόιντ, θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και κριτικό επιστημονικών βιβλίων Δημήτρη Σωκιαλίδη για μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας, την εφηβεία, όταν αφήνοντας πίσω μας την παιδική ηλικία βαδίζουμε προς την ενηλικίωση.

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία;

Ο γνωστός ψυχαναλυτής, αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κατα τη διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί σε θέματα που προβληματίζουν γονείς και παιδιά. Ανάμεσα τους: Ελλειψη διαλόγου, εφηβική εξέγερση, ελευθερία, σχολικός εκφοβισμός, παιδικό χαρτζιλίκι, σεξουαλικότητα “κακές” παρέες.

Η συζήτηση με θέμα ” Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία;” θα γίνει στα αγγλικά με παράλληλη μετάφραση. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο Τζόζεφ Φρόιντ, είναι εδώ και τριάντα χρόνια κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και καθηγητής στη σχολή Κλινικής Ψυχαναλυτικής για παιδιά και εφήβους στην Βαρκελώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλλειψη προσωπικού σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Την έλλειψη μόνιμου προσωπικού σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων σε ανακοίνωσή της κάνοντας, επιπλέον, αναφορά για τα κλειστά αναψυκτήρια και πωλητήρια τα οποία ταλαιπωρούν τους επισκέπτες. Ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ μίλησε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 αναφέροντας ότι: «Η κυβέρνηση δεν προβαίνει[…]

Περισσότερα »

Ε.Σ.Ε.: 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *