Ο ΕΦΚΑ επιστρέφει χρήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα (9/10) ολοκληρώνεται η επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες μετά από σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως η καταβολή των χρημάτων ξεκίνησε από χθες το βράδυ (8/10). 

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα πιστωθούν 100.695.867,69 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 86.187 ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), πρόκειται για τα ποσά που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018.

Συνολικά θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν με μελλοντικές οφειλές 215.193.494,99 εκατ. ευρώ σε 264.631 ασφαλισμένους, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών του έτους 2018, με βάση τα εισοδήματα του 2017, έναντι των εισοδημάτων του 2016, που αρχικά είχαν λογισθεί και καταβληθεί.

Ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει προς τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν θα δουν επιστροφές στους λογαριασμούς τους πως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι δεν έχουν συμπληρώσει το i-bank τους. Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ:

www.efka.gov.gr ->ηλεκτρονικές υπηρεσίες -> Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας», να το καταχωρήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευκλ. Τσακαλώτος: Όπου πήγα βρήκα κατανόηση

«Επισκέφθηκα έξι πρωτεύουσες, τις τελευταίες ημέρες και βρήκα κατανόηση», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, στις επαφές του τις προηγούμενες ημέρες συζήτησε τόσο για το ελληνικό πρόγραμμα όσο και άλλα ευρύτερα ευρωπαϊκά θέματα, οικονομικά και μη. Σε όλες τις συναντήσεις μίλησα με[…]

Περισσότερα »

Xαμόγελα από Βερολίνο για τις ελληνικές τράπεζες

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών το γεγονός ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από 25 δισ. ευρώ με βάση τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ. «Προς το παρόν είναι ευχάριστο» το γεγονός ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν υπερβαίνει τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *