Ο Φώτης Κουρμούσης στο Κανάλι Ένα για πλειστηριασμούς και ρυθμίσεις οφειλών

 

 

Διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα για τους πλειστηριασμούς και τις ρυθμίσεις οφειλών έδωσε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με την δημοσιογράφο Λία Λάππα ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτης Κουρμούσης.

Όπως έκανε σαφές, δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί όσο υπάρχει η καραντίνα, αφήνοντας για το καλοκαίρι τις όποιες νεότερες εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «Την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο νέος νόμος για την ρύθμιση οφειλών όπου παρέχει την δυνατότητα ο πολίτης να ρυθμίσει όλα του τα χρέη, ακόμα και αυτά που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία ή και άλλα χρέη όπως επιχειρηματικά, καταναλωτικά κλπ. Εφόσον γίνει η ρύθμιση που μπορεί να φτάσει έως τις 240 δόσεις, δηλαδή 20 χρόνια, τότε προστατεύεις όλη σου την περιουσία. Αν δεν γίνει ρύθμιση τότε θα υπάρχει ζήτημα».

Σχετικά με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό είπε ότι «είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου ο πολίτης με μία αίτηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη προς τράπεζες και δημόσιο, άρα και τα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Για το πρόγραμμα «Γέφυρα» ο κ. Κουρμούσης επισήμανε ότι «διασφαλίζει επί του παρόντος τους πολίτες αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας», ενώ μίλησε και για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της λεγόμενης «Δεύτερης Ευκαιρίας», για οφειλέτες επιχειρηματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντράγκι: Οποιος θέλει να φύγει από το ευρώ, να περάσει από το ταμείο

Οποιαδήποτε χώρα θελήσει να φύγει από το ευρώ, θα πρέπει πρώτα να κλεισει τους λογαριασμούς της με το σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης, δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια σπάνια αναφορά του Μάριο Ντράγκι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το σχόλιο περιλαμβάνεται σε μία επιστολή, την οποία ο κ.[…]

Περισσότερα »

Τόμσεν: Χώρες της Αν. Ευρώπης αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή ενοποίηση

Ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχει μειωθεί κατά 50% την περασμένη δεκαετία και η μεγάλη μετανάστευση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού αποτελεί αυξανόμενο βάρος για αυτές, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.  Μιλώντας σε συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ, ο Τόμσεν σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της περιοχής αμφισβΤόμσεητούν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *