Ο Γ. Μώραλης παρέδωσε τις προστατευτικές μάσκες στα νοσοκομεία Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Σύμβουλός του για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλίας Σαλπέας,  παρέδωσαν σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης μας Τζάνειο και Μεταξά, τις πρώτες ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες) που δημιουργήθηκαν στο  Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Πρόκειται  για  μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, ο οποίος αξιοποιεί πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του  «Blue Lab», δημιουργώντας από μηδενική βάση με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες),  για το  ιατρικό και το νοσηλευτικό  προσωπικό  της πόλης μας.

Η προσφορά των ασπίδων προστασίας προσώπου θα συνεχιστεί σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως η δημιουργία των ασπίδων  προστασίας προσώπου είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από Δήμο, λέγοντας πως το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab»,  τέθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Παραδώσαμε σήμερα τις πρώτες ασπίδες προστασίας προσώπου και θα είμαστε σε επικοινωνία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε κι άλλες,  καλύπτοντας τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Νιώθουμε  υπερήφανοι που προσφέρουμε στα νοσοκομεία της πόλης μας τις ασπίδες προσώπου για  όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας μάχη καθημερινά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», τόνισε  ο κ. Μώραλης, ο οποίος κλείνοντας  ανέφερε πως η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διευρυμένων κοινωνικών ενεργειών που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Επανεκλέχτηκε ως πρόεδρος ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Σε ενωτικό κλίμα για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 18 Δήμων – μελών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), επανεκλέχτηκε ομόφωνα ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.    Νέος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε, επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ, ο Δημοσθένης Σταματάτος από το[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Καταγραφή των Αθλητικών υποδομών σε επίπεδο Δήμων

Την καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών σε επίπεδο δήμων με σκοπό να αποκτηθεί ολοκληρωμένη γνώση της κατάστασής τους και να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α για παρεμβάσεις, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη λειτουργία κολυμβητηρίων» που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Στην ομιλία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *