Ο Κιμούλης νέος διευθυντής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μολονότι πριν από λίγες ημέρες επικρατέστερη για τη θέση ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο κ. Κιμούλης είναι επιλογή της κυβέρνησης, με δεδομένο άλλωστε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποχωρεί από τη διαχείριση του έργου και έχει προσκαλέσει το Δημόσιο να αναλάβει πλήρως το Κέντρο.

Η Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Κέντρου θα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα να διορίζει περίπου τα μισά μέλη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Δύο έως τρία μέλη προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ θα εκπροσωπείται και ο εκάστοτε Δήμαρχος Καλλιθέας.

Παρά την αποχώρησή του από τη διαχείριση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να υποστηρίξει το Κέντρο με δωρεές έως 50 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πενταετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει..» αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αρχ. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την κοίμησή του θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς  το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. Εισηγητές: • Ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης και • ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές. Συντονίζει ο ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος. Ποιος ήταν[…]

Περισσότερα »

Στο “Κανάλι 1” πειραιώτες μαθητές που τιμήθηκαν σε Διεθνή Διαγωνισμό

Στην εκπομπή “Χτυποκάρδια στα θρανία” της Κατερίνας Παπαγεωργίου που μεταδίδεται από το Κανάλι 1 κάθε Σάββατο πρωί 10-12, φιλοξενήθηκαν 20 πειραιώτες μαθητές με τον μαθηματικό τους κ. Σωτήρη Τσαντίλα μετά την βράβευση τους σε διεθνή διαγωνισμό. Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στην βράβευση που έγινε στο Άμστερνταμ όπου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *