Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο Νίμιτς ήταν πρόεδρος ΜΚΟ που προπαγανδίζει τις θέσεις των Σκοπιανών»

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

«Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις μαζί με ένα πλήθος φορέων και τον ελληνικό λαό οργανώνουμε το συλλαλητήριο με σύνθημα Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. είναι ακομμάτιστο, γιατί είμαστε υπεράνω κομμάτων», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Γενική Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου της Αθήνας για την ονομασία των Σκοπίων.

Η κα Γκατζούλη ενημέρωσε για τον ρόλο του Μάθιου Νίμιτς τον οποίο αποκάλεσε «δήθεν διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα των Σκοπίων». Όπως σημείωσε, «ενώ ο κ. Νίμιτς για πολλά χρόνια μας διαβεβαίωνε ότι δεν πρότεινε ονόματα, αλλά μετέφερε τις προτάσεις από τη μία πλευρά στην άλλη ξαφνικά προτείνει πέντε ονομασίες που η μία είναι χειρότερη από την άλλη για εμάς τους Έλληνες».

Η Γενική Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ανέφερε ότι, «Στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης υπάρχει μία ΜΚΟ με την ονομασία Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE). Πρώτος πρόεδρος αυτής της οργάνωσης ήταν ο Μάθιου Νίμιτς ο νυν ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ!».

«Η πρώτη εργασία που ανέλαβε η συγκεκριμένη ΜΚΟ», συνέχισε η κα Γκατζούλη, «ήταν η έκδοση τεσσάρων βιβλίων κοινής ιστορία των βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ η κα Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ηγήθηκε της ακαδημαϊκής ομάδας. Το περιεχόμενο των βιβλίων αυτών τα οποία θα επιφέρουν “ισορροπία”, “αντικειμενικότητα” και “συμφιλίωση” στα Βαλκάνια, όπως διατείνονται, προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητούν δε ανοικτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν μακεδονικής εθνικής οντότητας».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι, «Σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου με θέμα “Κράτη και Έθνη”, συμπεριλαμβάνονται και οι εθνικοί ύμνοι των βαλκανικών χωρών. Για τα Σκόπια όμως ο αναγνώστης δεν διαβάζει τον εθνικό ύμνο της χώρας αλλά παρατίθεται ένα χαρακτηριστικό σκοπιανό ποίημα που δημοσιεύεται για την “εμπέδωση” της “μακεδονικής ταυτότητας” στους μαθητές υπό τον τίτλο “ιστορικές ρίζες του μακεδονικού έθνους”».

Το ποίημα έχει ως εξής:

«Η προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος

το τόσο αγαπητό στους Μακεδόνες

ήταν ένα βασίλειο με Βασιλιά τον Φίλιππο

μια αρχαία αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου (!)

Ο Μακεδόνας Τσάρος μας

γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας

άφησε την αυτοκρατορία του στην βαλκανική χερσόνησο

σε όλους τους Σλάβους ορεσίβιους (!)

Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη

Είναι το δικό μας αρχαίο μακεδονικό βασίλειο

Ας ενωθούμε όλοι μας

Ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν

για να σώσουμε τους εαυτούς μας

Τα αδέρφια μας, οι ορθόδοξοι Μακεδόνες

ας γίνουν όλοι ένα

και ας αγωνιστούμε γενναία

Όπως ακριβώς οι αρχαίοι μας πρόγονοι

υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο

Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία

ας την εκπληρώσουμε τώρα».

Το άνωθεν ποίημα αποδόθηκε στον Γκιόργκι Πουλέφσκι (19ος αιώνας) από τους Σκοπιανούς αλλά κανείς δεν έχει δει το αυθεντικό κείμενο το οποίο είναι γραμμένο στην βουλγαρική γλώσσα, αλλά ούτε το ποίημα αυτό θεωρείται ως επιστημονικό επιχείρημα ιστορικού περιεχομένου.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Coca Cola αλλά και από αυτήν ακόμα την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τα δε βιβλία μεταφράστηκαν και στα ελληνικά, δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων. Μία επιπρόσθετη οντότητα η οποία χρηματοδοτεί αυτά τα βιβλία είναι και η οργάνωση “Ανοικτή Κοινωνία” του Τζωρτζ Σόρος», πρόσθεσε η κα Γκατζούλη.

Nα σημειώσουμε ότι ο Μάθιου Νίμιτς παραμένει ως μέλος του ΔΣ στην ΜΚΟ CDRSEE ενώ πρόεδρος της οργάνωσης τώρα είναι ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Χάνες Σβόμποντα.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.