Ο Π. Αβραμίδης νέος πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Πειραιά

Στο αξίωμα του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εκλέχθηκε με 34 ψήφους ο Παναγιώτης Αβραμίδης.

Eνώ αντίστοιχα για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δ. Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Μιχάλης Αγρανιώτης. Τέλος ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η Ευαγγελία Δρίτσα.

Ο κ. Αβραμίδης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους που τον εξέλεξαν και δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει τα νέα του καθήκοντα μέσα σε πνεύμα δημοκρατίας και συνεργασίας προς όλες τις παρατάξεις και προς όφελος του Πειραϊκού λαού.

Γ. Μώραλης: Θα επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του κατά την ειδική συνεδρίαση τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Είναι μια καινούρια αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό ζητάει ο κόσμος του Πειραιά, ζητά έναν καλύτερο Πειραιά, μια καλύτερη καθημερινότητα.

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι προφανές – και έτσι πρέπει – ότι η αντιπολίτευση θα κάνει την αντιπολίτευση εκεί που νομίζει ότι πρέπει να την κάνει, αλλά πιστεύω ότι στα δημοτικά συμβούλια θα επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις, όχι γιατί μας υποχρεώνει ο Νόμος, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές. Νομίζω ότι είναι μια εποχή που οι συγκυρίες είναι θετικές για την πόλη μας.

Αν εργαστούμε όλοι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων θα επιτύχουμε. Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που ζητώ εγώ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, είναι ότι πρέπει να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του Ο.Π.Α.Ν., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της ΔΗ.ΡΑ.Π..

Η παρουσία η δική μας είναι επιβεβλημένη. Έτσι περνάμε και ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία. Δεδομένου ότι η Ινδία είναι και τιμώμενο κράτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μνημονεύθηκαν πολλά ρητά του μεγάλου Ινδού Γκάντι, να αναφέρω ότι : «Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έλθει».

Με αυτόν τον γνώμονα θα λειτουργήσουμε. Αν όλοι αλλάξουμε, πρώτα εμείς τους εαυτούς μας, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την πόλη. Είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι θα έχουμε όλοι μια πολύ καλή θητεία».

Β. Μαρινάκης: Στόχος μας να παράξουμε αποτελεσματικό έργο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, στην τοποθέτησή του επεσήμανε:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ένα ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προσπαθήσει να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί για τον Πειραιά μας. Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο. Σας ευχαριστώ».

Π. Αβραμίδης: Σεβασμός στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, σε δήλωσή αμέσως μετά την εκλογή του, σημείωσε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη που με τίμησε με την πρότασή του αυτή για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς συναδέλφους για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε και θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα τον σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, στον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου και φυσικά στη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των παρατάξεων, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας.

Υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τις ευχές μας για μια νέα, καλή και δημιουργική θητεία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Φεύγουν» τα διαρκείας και όχι ο ….Γ. Βρέντζος

Αθρόα ήταν και σήμερα η προσέλευση των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη προκειμένου να προβούν στις ανανεώσεις των διαρκείας τους. Οι οπαδοί των πρωταθλητών μετουσιώνουν σε πράξη το σύνθημα «Μη σταματάς» που συνοδεύει εφέτος την σχετική καμπάνια της διάθεσης των καρτών διαρκείας και υπάρχει η εκτίμηση πως το μεγαλύτερο ποσοστό[…]

Περισσότερα »

Με Μνημείο – Σύμβολο ο Πειραιάς τιμά την μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτό)

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες Θοδωρής Ασβεστόπουλος . Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας, συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (21/5) τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Το μήνυμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ήταν η ανάγκη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *