Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πειραιάς για όλους για το Σινέ «Καλιφόρνια»

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Διήμερο Δράσεων για τη Διάσωση του Σινέ «Καλιφόρνια» (06 & 07.11.2021) ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα ακόμα και οι καιρικές συνθήκες το αγκάλιασαν με αυτή τη ζεστασιά του Νοτιά.

Ο πεζόδρομος της Παλαμηδίου ζωντάνεψε με ομιλίες και ξενάγηση στο εσωτερικό του κινηματογράφου το Σάββατο, με Καραγκιόζη, πιτσιρίκια και άφθονο ποπ-κορν την Κυριακή. Πολύς κόσμος -εκατοντάδες- από τα Μανιάτικα, την Αγία Σοφία, από το κέντρο και τις άλλες συνοικίες του Πειραιά πέρασε, κοντοστάθηκε, έμεινε και κάθισε. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, ο πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Λεωνίδας Μελάς, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά  Χρήστος Λαμπρίδης, ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος, η δημοτική σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους» Βάνα Μελά και ο επικεφαλής της παράταξης  Νίκος Μπελαβίλας.

Το Σινέ «Καλιφόρνια», το εμβληματικό κτίριο-κινηματογράφος, μπορεί να γίνει ξανά πόλος έλξης για τη γειτονιά -και όχι μόνο. Στόχος όλων μας είναι να μετατραπεί σε ένα χώρο κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού. Το υποστηρίζει και η Δημοτική Αρχή, όπως ανέφεραν στις παρεμβάσεις τους, τόσο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης όσο και ο πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, Λεωνίδας Μελάς.

Η συμβολή της οδού Αντιπλοιάρχου Παν. Βλαχάκου με τον πεζόδρομο της Παλαμηδίου δεν είναι πια μια απλή αναφορά στον χάρτη. Και αυτό χάρη στους ανθρώπους του «Πειραιάς για Όλους» [την/τον σύμβουλο στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, Μαρία Κατσαντώνη και Γιάννη Βαρκαρόλη, τον εικαστικό-αιθουσάρχη Αγαπητό Αγαπητάκη, την αρχιτεκτόνισσα-μηχανικό Πολίνα Πρέντου, τον αρχιτέκτονα Χάρη Μιχαήλ, τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστάκι Στάθι, τον ελαιοχρωματιστή Ηλία Τσιγαρίδα, τις νέες και τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ]  που πήραν πάνω τους και συνέβαλαν καθοριστικά και αποτελεσματικά στη διοργάνωση και το στήσιμο του Διημέρου.

Η πρόταση #pireas4all για αποκατάσταση και επανάχρηση του Σινέ «Καλιφόρνια»

Προτείνεται ο Δήμος Πειραιά και η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα να προχωρήσουν στις παρακάτω ενέργειες και διαδικασίες για την αποκατάσταση και επανάχρηση του Σινέ «Καλιφόρνια».

  1. Να προχωρήσει άμεσα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πειραιά καιτου Δήμου Δελφών.
  2. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική και λοιπές μηχανολογικές ή άλλες μελέτες) προκειμένου να ενταχθεί η ανακατασκευή

και αποκατάσταση του κτιρίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο στήριξης.

  1. Άμεση αρχιτεκτονική και στατική αποτύπωση του κτιρίου, απαραίτητη για τα επόμενα βήματα.
  2. Τεχνική προμελέτη για την ωρίμανση του έργου προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση.
  3. Μελέτη βιωσιμότητας για τη μετατροπή του σε χώρο κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού, με σκοπό την εξασφάλιση χρηματικών κεφαλαίων για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία του κτιρίου.
  4. Οικονομικός Προϋπολογισμός έργου, ο οποίος θα συνταχθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών.
  5. Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από εθνικό, περιφερειακό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν παρακολουθήστε
ραδιοφωνικά και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

► Ακούστε τον  αρχιτέκτονα της ομάδας εργασίας «Πειραιάς για Όλους» Χάρη Μιχαήλ να συζητάει για την ιστορία και τις προοπτικές του Σινέ «Καλιφόρνια» με τον Νίκο Μουρατίδη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,4 FM» και στην εκπομπή «Η μικρή μας πόλη» (9 λεπτά)

https://drive.google.com/file/d/1HcfOsbkUtO9UF0MGRW2DltnyeXJ_7wZe/view?usp=sharing

► Δείτε βίντεο (17 δευτερόλεπτα) από το απόγευμα της Κυριακής 07.11.2021 https://drive.google.com/file/d/1AmS2ThI0TFAXMJ2z7GN6aQxzM266vfPa/view?usp=sharing

► Ξεφυλλίστε άλμπουμ φωτογραφιών (προετοιμασία μέχρι τέλος του Διημέρου)

https://drive.google.com/drive/folders/1bmYAaRRc_dfICW6nY7cq795HB1FNW39H?usp=sharing

 

Φωτό: Παντελής Νταβανέλος, Άννα Τζάρα, Χάρης Μιχαήλ, ομάδα Επικοινωνίας #pireas4all

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,