Πειραιάς: Το καλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Αν. Μεσόγειο

Το βραβείο του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απέσπασε το λιμάνι του Πειραιά από την MedCruise σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα.

Το βραβείο παρέλαβε η Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ ΟΛΠ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα.

Η MedCruise είναι η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Αδριατικής και Ερυθράς Θάλασσας με μέλη 130 λιμάνια και 32 εταιρείες από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας από 21 χώρες και τρεις ηπείρους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14% σε σχέση με το 2018, ενώ ιδιαίτερη άνοδο 24% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κάπτεν Φου Τσενγκιου σημείωσε ότι «ο Πειραιάς αποτελεί ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO. Το μεγάλο έργο της Νότιας Επέκτασης του οποίου ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Πειραιά ως μεγάλο λιμάνι homeport της Μεσογείου».

 

in.gr

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 (Τ+2). Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών[…]

Περισσότερα »

Eυρωζώνη: Ατυπο ντιλ για πλεονάσματα 3,5% για 4 χρόνια

Σε ανεπίσημη συμφωνία να διατηρηθεί το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για τέσσερα χρόνια αντί για 10 που επιτεύχθηκε στο τελευταίο άτυπο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου αναφέρεται έγγραφο της Ευρωζώνης που επικαλείται οικονομικός ιστότοπος.  Σε ανταπόκριση της δημοσιογράφου Αγγελικής Παπαμιλτιάδου στο Euro2day από τις Βρυξέλλες αναφέρεται ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *