Διαγωνισμός καινοτομίας για 5η συνεχή χρονιά στον Πειραιά

O Πειραιάς υποδέχεται για 5η συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό καινοτομίας «BlueGrowth Piraeus», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:30, στην κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ο 5ος διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus», ο οποίος είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Aephoria,  αποτελεί θεσμό για την πόλη, καθιερώνοντας πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus», έχει  αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Συμβούλους του «BlueGrowth» και το κοινό, ενώ η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις δημοφιλέστερες ιδέες. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και σε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων της γαλάζιας οικονομίας, καθώς και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης,  σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς, με την υποστήριξη της Aephoria και του BlueGrowth.

Υποβολή προτάσεων στον 5ο Διαγωνισμό Blue Growth έως τις 12 Νοεμβρίου 2018,  στον εξής σύνδεσμο:  www.bluegrowth.gr

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και επικεφαλής του θεσμού θαλάσσιας καινοτομίας «BlueGrowth Piraeus» κ. Πέτρος Κόκκαλης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως το όραμα του «BlueGrowth»,  είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μία βιώσιμη ανάπτυξη σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο στο χώρο της γαλάζιας οικονομίας.

«Στόχος μας είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του BlueGrowth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα», επεσήμανε ο κ. Κόκκαλης, σημειώνοντας  πως η ομάδα του BlueGrowth, μαζί με τηνAephoria και τη «δεξαμενή» Μεντόρων, θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί.

«Στον Δήμο Πειραιά,  δουλεύουμε στην κατεύθυνση εδραίωσης του Πειραιά, ως μιας πόλης που υποδέχεται και ενθαρρύνει τις καινοτόμες ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας ανάπτυξης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών με υψηλού επιπέδου υποβαλλόμενες προτάσεις. Θεωρώ πως θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τον τομέα της θαλάσσιας καινοτομίας», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κυριακή των μικρών παιδιών του Πειραιά

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή των μικρών που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με επίκεντρο τον αγώνα “Fit Kids Run” στο οποίο θα συμμετάσχουν παιδιά έως 14 ετών. «Αύριο έχουμε τον αγώνα δρόμου για παιδιά “Fit kids run” μια ωραία πρωτοβουλία[…]

Περισσότερα »

Μώραλης: Παραλάβαμε ένα Δήμο με τεράστια προβλήματα

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του Νέου Φαλήρου. O κ. Μώραλης στην ομιλία του μίλησε για τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *