Ο Πέτρος Μαντούβαλος στη «Μεγάλη μου Αγάπη»

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος και υποστηρικτής του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός, φιλοξενήθηκε στην επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., που προβλήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

«Αποτελεί τιμή μου να είμαι πρόεδρος του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός» υπογράμμισε ο κ. Μαντούβαλος αναλύοντας τους λόγους που αποφάσισε να συνδράμει στη περεταίρω γιγάντωση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου. «Η δική μου παρουσία δείχνει σημειολογικά, ότι πρέπει όσοι μπορούμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στον σύλλογο για να τον πάμε ακόμη πιο ψηλά» επεσήμανε επίσης ο νέος διοικητικός επικεφαλής της ομάδας βόλεϊ ανδρών που υπογράμμισε με υπερηφάνεια πως σε περίοπτη θέση στο γραφείο του βρίσκεται η «Χρυσή Κάρτα Μέλους» του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., την οποία απέκτησε πληρώνοντας συνδρομή για 100 χρόνια!

Όπως κάθε εβδομάδα από τη «Μεγάλη μου αγάπη…» μεταδόθηκαν νέα από τις ομάδες και τις Ακαδημίες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για την απόφασή του να ασχοληθεί διοικητικά με τον Ολυμπιακό: «Η πορεία μου ως φίλαθλος του συλλόγου μας  ήταν ενός ανθρώπου αληθινά Ολυμπιακού, «άρρωστου» και «τρελαμένου»  φιλάθλου της ομάδας μας και πάντα δίπλα της και στις ευχάριστες στιγμές, αλλά και σε αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως δύσκολες, είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Ετσι, για ακόμη μία φορά δηλώνω «παρών» και στη διάθεση του Ολυμπιακού μας.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η δική μου παρουσία δείχνει σημειολογικά, ότι πρέπει όσοι μπορούμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στον σύλλογο για να τον πάμε ακόμη πιο ψηλά. Απευθυνόμενος σε όλους τους φιλάθλους μας θέλω να ξεκαθαρίσω πως τη δική μου παρουσία στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να τη συνδέουν με τον Μαντούβαλο – πολιτικό. Έχω τη διαδρομή μου, δύο τετραετίες, ως πρώτος βουλευτής Πειραιά και Νήσων. Αυτό είναι άλλο πράγμα από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει ένα και μοναδικό χρώμα, το κόκκινο. Αυτό ξέρουμε όσοι αγαπάμε την ομάδα. Εγώ δεν ξέρω απολύτως τίποτε άλλο. Γι’ αυτό άλλωστε, από τη θέση μου και την κοινοβουλευτική μου διαδρομή βοήθησα τον Ολυμπιακό, από το θέμα του γηπέδου έως ό,τι μπορούσα να συνεισφέρω, που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε. Εξάλλου, ο κόσμος τα γνωρίζει. Επισης, ως αντιδήμαρχος Πειραιά, έδωσα το δείγμα γραφής για την πόλη μας. Όμως, όλα αυτά ανήκουν σε μία άλλη διαδρομή μου, όπως και ως επιστήμονας.

Πλέον, ανήκω και τυπικά στην ομάδα μου, στον Ολυμπιακό μας. Αυτό είναι το μόνο που μ’ ενδιαφέρει τώρα.  Η εικόνα, η παρουσία του Πέτρου Μαντούβαλου στον Ολυμπιακό είναι και για να κάνω πρόσκληση σε όλους εκείνους τους φίλους μας να ενισχύσουν την προσπάθεια της κυριαρχίας του Ολυμπιακού με όραμα το μέλλον. Ηχηρά, ξεκάθαρα, δυνατά, οικονομικά, να βοηθήσουν τον σύλλογο. Αυτή είναι η δική μου επιθυμία και η δική μου παράκληση. Ο Ολυμπιακός έχει μία απολύτως ελκυστική εικόνα. Ελκυστική ως προς την αγάπη που του τρέφουμε οι φίλαθλοί του, ελκυστική ως προ τη δόξα που’ χει σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, ελκυστική ως προς τις νίκες που έχει, αλλά και προς τους στόχους που έχει. Πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να πούμε πως χρειαζόμαστε κι άλλους δυνατούς φίλους μας δίπλα μας».

Τι είναι για τον ίδιο ο Ολυμπιακός: «Ο γιος μου, που είναι φοιτητής της νομικής, όταν γκρεμιζόταν το γήπεδό μας για να ανεγερθεί το νέο Καραϊσκάκη, ήταν μαζί μου, φορώντας ένα κράνος, στον χώρο του γηπέδου. Ήταν η χρονική στιγμή που έπεσε η τελευταία εξέδρα, η Θύρα 7. Είχα, λοιπόν, μαζί μου τον γιο μου και όπως όλοι τότε παρακολουθούσαμε με συγκίνηση τη μπουλντόζα να ρίχνει το τελευταίο κομμάτι του σταδίου. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τότε ο γιος μου πήρε ένα μικρό κομμάτι από τα τσιμέντα του Καραϊσκάκη, το οποίο το έχει ακόμη στο γραφείο του. Όταν το συζητήσαμε, μου το έδειξε και  μου είπε: «Γι’ αυτό το τσιμέντο, μπαμπά, οφείλεις να στηρίξεις κι εσύ τον Ολυμπιακό».  Αυτή η προτροπή είναι πολύ σημαντική για εμένα και αποτελεί και μήνυμα σε άλλα νέα παιδιά. Είναι μήνυμα στους φιλάθλους μας και σε όσους μας αγαπάνε. Είναι μήνυμα όμως και σε όσους είναι αντίθετοι από εμάς, και δεν μπορεί να μην υπάρχουν αντίθετοι κι από εμάς. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Αυτή είναι η ειδοποιός  διαφορά του Ολυμπιακού. Ένα παιδί που τότε ήταν 4 χρονών, πήρε μία μικρή πετρούλα, την έχει ακόμη στο γραφείο του σαν κόσμημα.  Όπως μου είπε, λοιπόν, ως Μαντούβαλος έχω χρέος, από οποιοδήποτε πόστο να είμαι εντός του Ολυμπιακού».

Για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο κ. Μαρινάκης είναι η ηγετική μορφή του Ολυμπιακού, αλλά και η μορφή του ευεργέτη στην πόλη του Πειραιά. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και τον τιμώ και αναγνωρίζω τα όσα έχει κάνει για αυτή την πόλη»

Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη: «Επειδή κάνατε στην εκπομπή αναφορά στο όνομα, Μιχάλης Κοντούρης, θα πρέπει να αναφέρω πως κι εγώ, πέρα της ιστορίας του συλλόγου μας και της πορείας του Ερασιτέχνη, έχω να ακούσω και να στηριχτώ σε πρόσωπα. Το πρόσωπο του προέδρου και φίλου μου, με την αδιαμφισβήτητη πορεία του στον Ολυμπιακό, του Μιχάλη Κουντούρη έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή μου να γίνω κι εγώ ένας κρίκος στους ήδη δυνατούς που έχει η ερυθρόλευκη αλυσίδα. Πρέπει να το τονίζουμε αυτά γιατί ο Ολυμπιακός είναι αυθορμητισμός και δύναμη. Ο Ολυμπιακός είναι ειλικρίνεια. Αυτό που θέλω κι εγώ από την ομάδα βόλεϊ: πνεύμα νικητή και πνεύμα κυρίαρχου».

Για τις πρώτες αντιδράσεις των φίλων του: «Χάρηκα, που όταν ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνω την προεδρία του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός, το αποδέχτηκαν φίλοι και γνωστοί αλλά και όλοι όσους συναντώ καθημερινώς στον Πειραιά. Αυτές τις ημέρες έχω νιώσει μεγάλη αγάπη περπατώντας στους δρόμους της πόλης μας. Περπάτησα στη Σωτήρος, στην Ανδρούτσου, στην Καραϊσκου, βρέθηκα στην Πλατεία Κοραή, παντού όπου και να πάω, όπως και χθες που ήμουν στα Γιάννινα άκουσα μόνο καλά λόγια. Είναι θετικός ο απόηχος και αυτό με χαροποιεί. Τι να πω; Το χαίρομαι γιατί όπως προανέφερα, είμαι τρελός Ολυμπιακός».

Για το εάν έχει άγχος: «Έχω περάσει από σπουδαίες δημόσιες θέσεις. Έχω ένα δικηγορικό γραφείο, από τα μεγαλύτερα στην επικράτεια, στο οποίο μάνατζμεντ κάνω πλέον. Με λίγα λόγια γνωρίζω από διοίκηση. Η διοίκηση θέλει μεράκι αλλά  θέλει και γνώση. Σε πολλά θα με βοηθήσουν τα άριστα στελέχη του συλλόγου. Δεν υπάρχει άγχος. Εγώ έχω τεράστια διάθεση για να κάνω αυτά που πρέπει για το καλό του Ολυμπιακού. Θα είμαι παρών ισχυρά, με τη σοβαρότητά μου και  με τον σεβασμό μου. Έχει μεγάλη σημασία να σέβεσαι και να ξέρεις να ακούς. Πρέπει να σέβεσαι τον εμπειρότερο και να ζητάς να σε διορθώνει. Μόνο ο βλάκας δεν διορθώνεται,  είναι αδιόρθωτος και νομίζει πως είναι ο καλύτερος του κόσμου. Εγώ λέω πως έχω γνώση, έχω δύναμη, έχω κύρος, αλλά λέω πως δεν γνωρίζω και αρκετά πράγματα, τα οποία θέλω να τα μάθω. Το κυρίαρχο είναι η αγάπη μου για την ομάδα, η λατρεία μου για τον Ολυμπιακό, το πάθος μου για την ιδέα του Θρύλου μας. Είναι τιμή μου λοιπόν που είμαι εδώ ως πρόεδρος του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός. Τιμή μου θα ήταν να είμαι πρόεδρος ακόμη και στα πατίνια, εάν είχε, ο Ολυμπιακός. Επίσης, μιας και απευθυνόμαστε μέσω της εκπομπής σε ένα ομοιογενές σύνολο, στους φιλάθλους μας, θέλω να ζητήσω και κατανόηση και την επιείκεια τους για τα λάθη που μπορεί να κάνω».

 

Για την αναφορά του Κ. Κουντούρη ότι ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πληρώνει 800.000 ευρώ στην εφορία: «Οι 800.000 ευρώ που πληρώνει στην εφορία ο Ολυμπιακός, είναι ένα νούμερο απίστευτο. Μέσα λοιπόν, στην προσφορά του Ολυμπιακού στην κοινωνία είναι και η προσφορά του Ολυμπιακού στην Πολιτεία. Είναι άριστη η τακτοποίηση των υποχρεώσεων του. Αυτό θα συνεχιστεί με την παράκληση να μην προχωρήσουν στην οικονομική αφαίμαξη μας. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θα το δούμε. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να έχουμε δικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις και σίγουρα θα έπιαναν περισσότερο τόπο εάν τα πληρώναμε δημοτικά τέλη. Υπάρχει μια άριστη σχέση με το Δήμο Πειραιά, με την παρουσία του Γιάννη Μώραλη, αλλά και του Διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχε εκλεγεί ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Αν αυτά τα λεφτά πηγαίναν στο Δήμο, θα έμεναν στην πόλη μας, στον Πειραιά, που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, είναι τυπικότατος στις υποχρεώσεις του προς το κράτος, με μηδέν παροχές από αυτό».

 

Για το μέλλον της ομάδας βόλεϊ των ανδρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Ήταν εντυπωσιακή η περσινή πορεία της ομάδας, στο Τσάλεντζ Καπ και εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου μας στον τελικό, στο Σ.Ε.Φ. με τη Ραβέννα. Ο στόχος μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μεγάλος, όπως αρμόζει στην ελληνική ομάδα που κατέκτησε πρώτη ευρωπαϊκό τρόπαιο. Χρειαζόμαστε όμως μεγαλύτερο γήπεδο. Με αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός στην πατρίδα μας δεν γίνεται να μην έχει γήπεδο».

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης, στο Ρέντη: «Θα είμαστε εκεί την Πέμπτη, στο Ρέντη για να στηρίξουμε την ομάδα μας και να πάνε όλα καλά. Έχουμε ένα σερί νικών που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε και να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο και περήφανο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, μόνο περηφάνια έχει στην καρδιά του και τον αέρα της νίκης και το πνεύμα του νικητή».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (15:00 – 17:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς,  Σταύρος Ζαζάνης και Σεβαστή Βρακατσέλη κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος. 
 
*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 2 6 Νοεμβρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η στιγμή της επίθεσης στο Bataclan (videο)

Βίντεο που ανέρτησε στην ιστοσελίδα του ο Guardian το πρωί της Κυριακής όπου αποτυπώνει τη στιγμή της επίθεσης στο Bataclan και τις πρώτες κινήσεις στην σκηνή.  Η συναυλία διακόπτεται και όλοι προσπαθούν να καλυφθούν από τα πυρά.  Bio Latest Posts Λουκάς Θεοφανόπουλος Latest posts by Λουκάς Θεοφανόπουλος (see all) Ολυμπιακός: 3 στα[…]

Περισσότερα »

Σε αθλητικό συνέδριο εκπαιδευτικού ομίλου ο Γ. Μώραλης και η Σ. Αντωνάκου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Αθλητικό Συνέδριο, με θέμα: «Αθλητισμός και Εκπαίδευση» που  διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, υπό την αιγίδα του Δήμου και πραγματοποιήθηκε στο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Ομιλήτρια στο συνέδριο ήταν και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ολυμπιονίκης  κα Σταυρούλα Αντωνάκου.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *