Ο πρώην και ο επόμενος…

Τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αριστερά με την γραβάτα, τον αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι. Τον δημοσιογράφο Γιάννη Κλάδη, δεξιά με το μούσι και την πιο casual περιβολή, τον ξέρουν πολλοί στον Πειραιά.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τι τους συνδέει και γιατί ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό του Portnet, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τετάρτη το απόγευμα, μετά την ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη και των νέων Δημοτικών Συμβούλων Πειραιά.

Ήταν πριν 33 ολόκληρα χρόνια(!) όταν ο Γιάννης Κλάδης παρέδιδε τη θέση του Γραμματέα της ΚΝΕ Πειραιά στον Τάκη Θεοδωρικάκο! Ναι, ναι, ο συμπαθής δημοσιογράφος σήμερα ήταν μέχρι το 1986 Γραμματέας της πανίσχυρης οργάνωσης της ΚΝΕ Πειραιά, που γεωγραφικά κάλυπτε την Α΄ και τη Β’ Πειραιά και όλα τα νησιά του Σαρωνικού και αριθμούσε πάνω από 2.500 μέλη!

Εκείνη τη χρονιά, με τη λήξη της θητείας του, αρχίζει να ανατέλλει το «άστρο» του νεαρού δασκάλου τότε Τάκη Θεοδωρικάκου, που αναδεικνύεται με τη σειρά του Γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά, μια θέση που αποδείχθηκε εφαλτήριο για την ανάδειξή του μετά από τρία χρόνια στη θέση του Γραμματέα της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί δρόμοι των δύο δεν ακολούθησαν παράλληλη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όπως φαίνεται και από το ενσταντανέ, ο υπουργός Εσωτερικών και ο Πειραιώτης δημοσιογράφος διατηρούν ειλικρινείς στενούς φιλικούς δεσμούς.
Portnet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών στέρησε την αυτοδυναμία Ερντογάν

Του Θ. Ασβεστόπουλου… Πύρρειο νίκη σημείωσε στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Μετά από 13 χρόνια διακυβέρνησης της γείτονος χώρας, αναδείχθηκε μεν πρώτο με το 40,86% των ψήφων, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία. Το κόμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν[…]

Περισσότερα »

Η “κληρονομιά” του Ερνέστου Τσίλερ στον Πειραιά

Του Στέφανου Μίλεση¤… Ο Τσίλερ (ή και Τσίλλερ) έρχεται το 1860 στην Αθήνα προκειμένου να εργασθεί ως εκτελεστής μηχανικός, σε σχέδια που είχε συντάξει ο Δανός αρχιτέκτονας Θεόφιλος Χάνσεν, που αφορούσαν την κατασκευή της Ακαδημίας στην Αθήνα. Επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα, αναβάλλοντας το ταξίδι του για την Πετρούπολη, καθώς είχε κερδίσει έναν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *