Ο πρώην και ο επόμενος…

Τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αριστερά με την γραβάτα, τον αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι. Τον δημοσιογράφο Γιάννη Κλάδη, δεξιά με το μούσι και την πιο casual περιβολή, τον ξέρουν πολλοί στον Πειραιά.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τι τους συνδέει και γιατί ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό του Portnet, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τετάρτη το απόγευμα, μετά την ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη και των νέων Δημοτικών Συμβούλων Πειραιά.

Ήταν πριν 33 ολόκληρα χρόνια(!) όταν ο Γιάννης Κλάδης παρέδιδε τη θέση του Γραμματέα της ΚΝΕ Πειραιά στον Τάκη Θεοδωρικάκο! Ναι, ναι, ο συμπαθής δημοσιογράφος σήμερα ήταν μέχρι το 1986 Γραμματέας της πανίσχυρης οργάνωσης της ΚΝΕ Πειραιά, που γεωγραφικά κάλυπτε την Α΄ και τη Β’ Πειραιά και όλα τα νησιά του Σαρωνικού και αριθμούσε πάνω από 2.500 μέλη!

Εκείνη τη χρονιά, με τη λήξη της θητείας του, αρχίζει να ανατέλλει το «άστρο» του νεαρού δασκάλου τότε Τάκη Θεοδωρικάκου, που αναδεικνύεται με τη σειρά του Γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά, μια θέση που αποδείχθηκε εφαλτήριο για την ανάδειξή του μετά από τρία χρόνια στη θέση του Γραμματέα της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί δρόμοι των δύο δεν ακολούθησαν παράλληλη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όπως φαίνεται και από το ενσταντανέ, ο υπουργός Εσωτερικών και ο Πειραιώτης δημοσιογράφος διατηρούν ειλικρινείς στενούς φιλικούς δεσμούς.
Portnet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Τάκης έσωσε την τιμή του ΔΣ Πειραιά…

Του Δημήτρη Κατσικάρη… Με φόρα, ως συνήθως μιλούσε χθες ο εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά… αναλύοντας το «Προσφυγικό» και τους κινδύνους που δημιουργεί. Ως εδώ καλά -που λέει ο λόγος… Ωστόσο, η ώρα περνούσε και ο ομιλητής μιλούσε ακατάπαυστα, αρχίζοντας να κάνει λόγοι για προδοσίες, προδότες, προδοτικά[…]

Περισσότερα »

ΕΣΕΕ Τοποθέτηση στο διάλόγο με το Υπ. Εργασίας

Στη τριμερή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας  Π. Σκουρλέτη με τους εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) έγινε εκτενής διάλογος στα 20 σημεία της σχετικής επιστολής. Το Νομοσχέδιο για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλο το φάσμα των συμβάσεων εργασίας, αφού ολοκληρωθεί, πρόκειται να κατατεθεί στη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *