Ο σπουδαίος John Robb και το Κανάλι Ένα 90.4

Το νέο βιβλίο του Άγγλου δημοσιογράφου και μουσικού John Robb για τη χρονιά ορόσημο του post punk στη Βρετανία, θα είναι στην αγορά μέσα στο 2019.

Ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα λοιπόν, από τον άνθρωπο που πήρε πρώτος συνέντευξη από τους Nirvana (ξεχωρίζοντας από πολύ νωρίς το ταλέντο τους) και που η λίστα των συνεντεύξεων που έχει φιλοξενήσει, χρειάζεται βιβλίο από μόνη της.

Ο ίδιος, μάλλον ξεχωρίζει την σχετικά πρόσφατη συνέντευξη του από την Patti Smith, σαν μια από τις πιο ιδιαίτερες σε μια σειρά από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες πολύ σπουδαίες συνεντεύξεις που έχει κάνει.

Είναι επίσης ο πρώτος, που χρησιμοποίησε τον όρο Britpop, ενώ πέρα από το BBC (τηλεόραση και ραδιόφωνο) συνεργάζεται με The Sunday Times, The Observer, The Guardian, The Independent, ενώ όλοι όσοι ασχολούνται με την ιστορία της μουσικής, γνωρίζουν πολύ καλά βέβαια, τα εξαιρετικά άρθρα του πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στα ιστορικά ZigZag, Sounds και Melody Maκer.

Yπάρχει κάτι που τον συνδέει με το Κανάλι Ένα 90.4

Με αφορμή το νέο του βιβλίο όμως, να που υπάρχει κάτι, που τον συνδέει με το Κανάλι Ένα 90.4 καθώς για σχεδόν μια πενταετία, φιλοξενούνταν (τηλεφωνικά) στην εκπομπή του Δημήτρη Αντωνόπουλου, με αποκλειστικές ανταποκρίσεις και σχόλια για την μουσική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν, πίσω στον Φεβρουάριο του 2011, ο John Robb, έγραφε στο καταπληκτικό Louderthanwar, την άποψή του για την εκπομπή, την οποία και αξίζει να θυμηθούμε  http://bit.ly/2XHA7HU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tα Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφούν το πρώτο βινύλιο των Vinyl is Back Sessions!

Το Vinyl is Back εγκαινιάζει την ηχογράφηση συγκεκριμένων live κατά τη διάρκειά του, τα οποία θα εκδοθούν σε βινύλιο και θα διατίθενται στα επόμενα Φεστιβάλ! Εγκαινιάζουμε την τολμηρή αυτή ιδέα με το σχήμα που μας την ενέπνευσε! Το συγκρότημα που έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα του στη ροκ μουσική  και[…]

Περισσότερα »

Ηρώδειο: Δωρεάν η γενική δοκιμή του “Ντον Τζοβάννι” στους άνεργους

Της Κατερίνας Παπαγεωργίου… Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ερχόμενη Τριτη 10 Ιουνίου στο Ηρώδειο την γενική δοκιμή της όπερας “Ντον Τζοβάνι” 1500 άνεργοι, δίνει η Λυρική Σκηνή υπογραμμίζοντας πως όσοι θεατρόφιλοι προσέλθουν θα δείξουν απλά την κάρτα ανεργίας τους με την αστυνομική τους ταυτότητα. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *