Ο Στέλιος Καλαθάς και η συναισθηματική διαλεκτική

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Στέλιος Καλαθάς, μίλησε στην εκπομπή “Τριαντάφυλλα με Μέλι” για την παράσταση “Feelings Stories” που παρουσιάζεται απόψε Σάββατο και αύριο στο θέατρο “Αλμα” (Ακομινάτου 15) σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία από την θεατρική του ομάδα “Συν-αίσθημα”‘ που ο ίδιος ίδρυσε το 2009, μια παράσταση αφιερωμένη στα συναισθήματα και στη δύναμη τους.

Συναισθηματική Διαλεκτική

Ο γνωστός δημιουργός, διδάσκει από το 2005 την βιωματική μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης “συναισθηματική διαλεκτική” που αναδεικνύει την δύναμη των συναισθημάτων μέσα από τον λόγο -διάλογο, μέθοδος για την οποία έχει επανειλημμένα βραβευτεί.

Παράλληλα εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με το θέατρο, ενώ δεν θα απέρριπτε μια καλή πρόταση για ταινία η σήριαλ. Ήδη τον έχουμε δει σε σειρές που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ανάμεσα τους: Καλημέρα Ζωή, Εκτέλεση, Καφέ της χαράς, Τα μυστικά της Εδεμ, Εχω ένα μυστικό κ.α.

Όσον αφορά στις ταινίες, ξεχωρίζουμε την συμμετοχή του στις κωμωδίες του Ζαπατίνα “Στα καλά καθούμενα” και της Ολγας Μαλέα “Η διακριτική γοητεία των αρσενικών” ενώ παράλληλα τον έχουμε δει να συμμετέχει στις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστρέφει 21 Αυγούστου το 4SUMMER-nights στο Βασιλικό Θέατρο

Πάνω από 2.500 Έλληνες και ξένοι θεατές έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα τις τέσσερις θεατρικές προτάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για το καλοκαίρι, που παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο

Περισσότερα »

Ο Δημήτρης Κολλάτος και ο Στέφανος Ληναίος στο Κανάλι 1

της Κατερίνας Παπαγεωργίου… Δυο σημαντικοί δημιουργοί είναι καλεσμένοι απόψε Τετάρτη στην εκπομπή “Τριαντάφυλλα με μέλι” 5-6 το απόγευμα, με αφορμή τις ιδιαίτερα καινούργιες και σημαντικές δουλειές τους. Μάλιστα, χωρίς να το ξέρουν, κατά κάποιο τρόπο κάτι κοινό τους ενώνει! Πρόκειται για τον θεατρικό και κινηματογραφικό σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο και τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *