Ο Στυλιανίδης προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

O Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η Έφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) προτείνεται για τη θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής. Ο Γιώργος Καμίνης (Κίνημα Αλλαγής) προτείνεται για τη θέση του γραμματέα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μυστική ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε εκ προοιμίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλους όσους προτείνονται γιατί θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα συναίνεσης στην επιτροπή.

Η εκλογή του προεδρείου γίνεται με μυστική ψηφοφορία και ο πρόεδρος εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής. Αν δεν συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αμέσως, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και πρόεδρος εκλέγεται ο βουλευτής που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών της επιτροπής. Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών.

Για την ψηφοφορία στήθηκαν τρεις κάλπες. Διανεμήθηκαν σε κάθε βουλευτή τρία ψηφοδέλτια και ισάριθμα λευκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Καμμένος για Τέρενς Κουίκ: Παρά φύσιν έδρα

Συνέχεια στη, κόντρα του με Τέρενς Κουίκ, που ξεκίνησε από τη Βουλή κατά την ορκωμοσία ως βουλευτή του υφυπουργού Εξωτερικών, έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Δημήτρης Καμμένος ανεξάρτητος βουλευτής Β΄Πειραιά . Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πειραιά  είχε και ένα δηκτικό σχόλιο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους συνεχάρη γιατί, όπως είπε, «απέκτησαν μια[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου Χαρδούβελη εν όψει Τρόικας

Σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και του νέου υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο: Λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του 30%[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *