Ο τελευταίος απόγονος του Παπαφλέσσα στο Κανάλι Ένα 90.4

Εκδήλωση στο πλαίσιο της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο, παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων του πνευματικού, πολιτικού, επιχειρηματικού κόσμου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει -μεταξύ άλλων- εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ενώ θα τιμηθεί ο Αμερικανός φιλέλληνας Δρ. Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν 11 απόγονοι του Δρ. Χάου από τις ΗΠΑ, καθώς ο Όμιλος θα τους παραδώσει τίτλους ομότιμου μέλους. Παράλληλα, τιμητική πλάκα θα σταλεί στις ΗΠΑ προκειμένου να τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας του Αμερικανού φιλέλληνα, στην Βοστώνη.

Ο τελευταίος απόγονος του Γρηγόριου Δικαίου -γνωστός ως Παπαφλέσσας- ο κ. Αθανάσιος Δικαίος φιλοξενήθηκε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Η επιστροφή του ρεπόρτερ» και μίλησε για την ζωή ενός εκ των σημαντικότερων αγωνιστών της Επανάστασης του ’21.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kilopower: Διαστημικός πυρηνικός αντιδραστήρας για τον Άρη

Βήματα προς τα εμπρός πραγματοποιεί η NASA ως προς τις δοκιμές πηγής ενέργειας που προορίζεται να αποτελέσει «κλειδί» για αποστολές αστροναυτών στην επιφάνεια του Άρη, για την τροφοδοσία με ενέργεια αποικιών και εξοπλισμού που έχει να κάνει με την παραγωγή οξυγόνου, νερού και καυσίμων κ.α. Το STMD (Space Technology Mission Directorate) παρέχει χρηματοδότηση ετών στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *