Ο ζωγράφος Σταύρος Τζώρτζος στις “Πειραϊκές ιστορίες”

Στο Κανάλι Ένα, στις “Πειραϊκές ιστορίες” ο ζωγράφος Σταύρος Τζώρτζος μας ταξίδεψε το Σάββατο στην παλιά του γειτονιά στο Χατζηκυριάκειο.

Στην εποχή των αυλών και των νεοκλασικών σπιτιών, εκεί που κυριαρχούσε το ανθρώπινο μέτρο, η σύνεση στη συμπεριφορά, το ενδιαφέρον για τον γείτονα, η μέριμνα για τον ευπρεπισμό και την κοινωνικότητα.

Μια νοσταλγική εποχή που χάθηκε, ζωντάνεψε μέσα από την παραστατικότητα της αφήγησης του εκλεκτού Πειραιώτη καλεσμένου που χρωμάτισε τις μνήμες μας με φωνές παιδιών γειτονιάς, οσμή βασιλικού και εικόνα χωμάτινου δρόμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πανσέληνος του Αυγούστου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο χρυσός των Μυκηνών, τα κυκλαδικά ειδώλια, τα αριστουργήματα της αρχαίας γλυπτικής, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η περιοδική έκθεση «Οδύσσειες» θα συνθέσουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) τη Δευτέρα 7 Αυγούστου ένα νυχτερινό πανόραμα και μια σπάνια εμπειρία περιήγησης για όσους παραμένουν στην πόλη. Ειδικότερα την εν λόγω μέρα,[…]

Περισσότερα »

«Το Μεγάλο Κρεβάτι» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

«Το Μεγάλο Κρεβάτι» το έργο που ξεχώρισε στο περσινό Φεστιβάλ νέων δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής, θα παρουσιάζεται από 14 Φεβρουαρίου, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τον «Υμπύ Τύραννο».

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *