ΟΑΕΔ: Ημερομηνίες για το Δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας

Στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

-Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 31.03.2020 μέχρι και 03.05.2020.
-Των «δώρων» Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι συμφώνησαν Τσίπρας- Μέρκελ – Ολάντ !

Στην κατάρτιση ενός ενδιάμεσου ειδικού προγράμματος, διάρκειας εννέα μηνών, κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από περίπου δύο ώρες εντατικών διαβουλεύσεων σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες.. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόγραμμα αυτό -το οποίο δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μνημονίου, αλλά ούτε και[…]

Περισσότερα »

Έχουν υποβληθεί (σχεδόν) οι μισές Φορολογικές Δηλώσεις

Μόλις το 56% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί από τους φορολογούμενους ενώ η προθεσμία υποβολής τους λήγει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου.  Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι ο βαθμός ανταπόκρισης των φορολογούμενων είναι ιδιαίτερα χαμηλός και καλεί τους φορολογούμενους να υποβάλουν κανονικά τις δηλώσεις τους εντός της τρέχουσας προθεσμίας.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *