«Οχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Θάνου για «πάγωμα» της έκπτωσής της

Απορριπτική είναι η απάντηση του ΣτΕ στο αίτημα προσωρινής διαταγής της Βασιλικής Θάνου και της Αννας Νάκου, πρώην προέδρου και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντίστοιχα, με το οποίο ζητούσαν να παγώσει η έκπτωσή τους από τις αντίστοιχες θέσεις.

Οι δύο κυρίες έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτες, η οποία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 30 Αυγούστου, αλλά και αίτηση ακύρωσης, η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφονται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοντονής: Αυστηρότερες ποινές σε όσους προχωρούν σε βανδαλισμούς μνημείων

Αυστηρότερες ποινές σε όσους προχωρούν σε βανδαλισμούς μνημείων θα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας που αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης όσοι καταστρέφουν μνημεία θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 2 ετών, από 1 έτος που ίσχυε σήμερα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο.[…]

Περισσότερα »

Συνέχεια επαφών Τσίπρα – Συνάντηση Γιούνκερ με Σόιμπλε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Τετάρτη στο Βερολίνο κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνέχισε σήμερα με τον Ντόναλντ Τούσκ τη σειρά των τηλεφωνικών επαφών που άρχισε χτες με Μέρκελ και Μακρόν εν όψει του Eurogroup[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *