«Οχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Θάνου για «πάγωμα» της έκπτωσής της

Απορριπτική είναι η απάντηση του ΣτΕ στο αίτημα προσωρινής διαταγής της Βασιλικής Θάνου και της Αννας Νάκου, πρώην προέδρου και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντίστοιχα, με το οποίο ζητούσαν να παγώσει η έκπτωσή τους από τις αντίστοιχες θέσεις.

Οι δύο κυρίες έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτες, η οποία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 30 Αυγούστου, αλλά και αίτηση ακύρωσης, η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφονται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία η εκδήλωση στο Λονδίνο για την 62η επέτειο των Σεπτεμβριανών

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… «Ο καταλυτικός ρόλος των Μειονοτήτων στα κράτη έθνη : Η περίπτωση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Κολέγιο στο Λονδίνο την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, με αφορμή την 62η επέτειο των Σεπτεμβριανών, από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *