«ΟΧΙ στα πλαστικά μιας χρήσης» από HELMEPA και Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα

Την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης έχει ως στόχο η κοινή πρωτοβουλία HELMEPA και  Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα, που ξεκίνησε με την παραγωγή 1.200 πάνινων τσαντών με το μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στα πλαστικά μιας χρήσης».

H διανομή των πάνινων τσαντών άρχισε ήδη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Αττικής, οι οποίοι επισκέπτονται τις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA που φιλοξενούνται στις εταιρείες -Μέλη Ceres στον Πειραιά και Costamare Shipping S.A. στο Παλαιό Φάληρο.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας, τις απειλές που δέχονται από την ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια και τρόπους για την προστασία τους.

Στο τέλος της ξενάγησης  διανέμονται οι τσάντες και δίνεται έμφαση στην ανάγκη επαναχρησιμοποίησης των υλικών συσκευασίας ως μια μικρή αλλά συνάμα πολύ σημαντική πράξη που μπορεί ο καθένας να αλλάξει στην καθημερινότητά του, συμβάλλοντας στην προστασία του θαλάσσιου  και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kρήτη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο και κατηγορούνταιγια κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών , ένας 61χρονος Έλληνας και ένας28χρονος αλλοδαπός. Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχήτου Ηρακλείου καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οδήγησε σε έρευνες σεοικίες και χώρους που χρησιμοποιούν ο 61χρονος με τον 28χρονο, κατά τη διάρκειατων οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες[…]

Περισσότερα »

Financial Times: Η Ελλάδα και η Ισπανία, ίσως χρειαστούν μια ολόκληρη γενιά για να συνέλθουν

Αυτή την απαισιόδοξη εκτίμηση κάνει ο γνωστός αναλυτής των Financial Times Βολφγκανγκ Μουνχάου. Στο τελευταίο του άρθρο με τίτλο «Η εμπιστοσύνη των αγορών δεν αποτελεί επαρκή δείκτη για την υγεία της οικονομίας», ο Γερμανός αναλυτής αποδομεί το κλίμα αισιοδοξίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν οι κυβερνήσεις όχι μόνο σε Ελλάδα και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *