Οφειλέτες με χρέη 12 δισ. ευρώ ύποπτοι για μαύρο χρήμα

Πάνω από 7.400 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και μη πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού μεγαλύτερου των 12 δισ. ευρώ, οι οποίες εντοπίστηκαν την περίοδο 2016-2019 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παραπέμφθηκαν και στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για έρευνες ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος.
Συγκεκριμένα, την τετραετία 2016-2019 οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εντόπισαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα περισσότερες από 800 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής συνολικού ύψους άνω του 1,75 δισ. ευρώ, για τις οποίες υπέβαλαν αναφορές προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω εάν συντρέχουν λόγοι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες άσκησης ποινικών διώξεων και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατά των εμπλεκομένων. Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ απέστειλαν στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες περισσότερες από 6.400 αναφορές για περαιτέρω διερεύνηση του ενδεχομένου της διάπραξης του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος σε βάρος μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν υποθέσεις μη εμπρόθεσμης πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, την περίοδο 2016- 2019 περισσότεροι από 4.150 φορολογούμενοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για ξέπλυμα «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκαν από την αρμόδια Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τη διενέργεια ελέγχων με στόχο τη στοιχειοθέτηση αδικημάτων φοροδιαφυγής.
Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Σαββαΐδου: Ύποπτη για κακουργηματική απιστία

Την Τετάρτη καταθέτει με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όπως αποκάλυψε η«Αυγή» στο φύλλο της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, η K. Σαββαΐδου, σε βάρος της οποίας, χθες, σχηματίστηκε δικογραφία για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με χαριστική απόφασή της για τηλεοπτικούς[…]

Περισσότερα »

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. το α΄τρίμηνο του΄16

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *