Οι 27 στηρίζουν ομόφωνα το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Για «ομόφωνη στήριξη» στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα από όλους τους υπουργούς που μετείχαν στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Όταν η Ευρώπη δοκιμάζεται, η ενότητα θριαμβεύει (…) Πλήρης αλληλεγγύη με την Ελλάδα. Μια Ευρώπη που προστατεύει, μια Ευρώπη που πετυχαίνει», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Στο κοινό ανακοινωθέν τους οι 27 υπουργοί τονίζουν ότι η Ε.Ε. «απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης εκ μέρους της Τουρκίας για πολιτικούς λόγους».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς δήλωσε πως «το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στο πλευρά της Ελλάδας. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και οποιαδήποτε άλλο μέλος της Ε.Ε. βρεθεί σε παρόμοια θέση, μπορεί να υπολογίζει στη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας».

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όχι γερμανικού ΥΠΕΞ για τις αποζημιώσεις

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για άνοιγμα νέου γύρου διαπραγματεύσεων σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν κατά την Κατοχή αλλά και για το κατοχικό δάνειο

Περισσότερα »

Στήριξη στην υποψηφιότητα Κουμουτσάκου από τον Αντώνη Σαμαρά

Την έμπρακτη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής παρείχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου, στο Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ικανότητες και το ήθος του κ. Κουμουτσάκου, επισημαίνοντας πως θέλει έναν περιφερειάρχη με αυτά τα χαρακτηριστικά για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *