Οι 27 στηρίζουν ομόφωνα το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Για «ομόφωνη στήριξη» στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα από όλους τους υπουργούς που μετείχαν στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Όταν η Ευρώπη δοκιμάζεται, η ενότητα θριαμβεύει (…) Πλήρης αλληλεγγύη με την Ελλάδα. Μια Ευρώπη που προστατεύει, μια Ευρώπη που πετυχαίνει», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Στο κοινό ανακοινωθέν τους οι 27 υπουργοί τονίζουν ότι η Ε.Ε. «απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης εκ μέρους της Τουρκίας για πολιτικούς λόγους».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς δήλωσε πως «το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στο πλευρά της Ελλάδας. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και οποιαδήποτε άλλο μέλος της Ε.Ε. βρεθεί σε παρόμοια θέση, μπορεί να υπολογίζει στη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας».

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στροφή στην καθημερινότητα για τον Κυρ. Μητσοτάκη

Μετά τις κοινοβουλευτικές μάχες για τα προαπαιτούμενα και την παιδεία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην στρατηγική «στροφή στην καθημερινότητα». Σήμερα θα βρεθεί στο Λαύριο όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και με κομματικά στελέχη της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας[…]

Περισσότερα »

Oι άγνωστοι διάλογοι που άλλαξαν τα δεδομένα

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», την τελευταία Παρασκευή του Μαρτίου στο κινητό του Αλέξη Τσίπρα ήλθε ένα μήνυμα από τον Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ ζητούσε χρόνο για να συνεχιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, όμως προφανώς ο Τσίπρας δεν ήθελε να τον δώσει. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επικοινώνησε και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *