Οι αλλαγές που έρχονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Με μικρότερες και περισσότερες δόσεις για τις οφειλές στην εφορία έως 3.000 ευρώ και επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις με έσοδα ως 2 εκατ. ευρώ, συμπληρώνεται η ρύθμιση για την εφορία.

Ο σχεδιασμός για ευνοϊκότερη ρύθμιση στα χρέη προς την εφορία ξεκινά από τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι και 3.000 ευρώ που υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στα 2,7 εκατομμύρια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 ευρώ που προβλέπεται σήμερα στην ρύθμιση στα 20 ευρώ, αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον αριθμό των δόσεων.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος με οφειλή 2000 με την ισχύουσα ρύθμιση και ελάχιστη δόση των 30 ευρώ είχε περιθώριο αν είχε εισόδημα έως 10.000 ευρώ να εξοφλήσει μέσω της ρύθμισης σε 67 δόσεις. Αν η ελάχιστη δόση μειωθεί στα 20 ευρώ τότε θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει μέχρι και σε 100 δόσεις.

Επίσης, εντός των ημερών, θα πρέπει να περάσει από την Βουλή και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε κατατεθεί πριν από τις εκλογές με βάση την οποία θα έχουν την δυνατότητα για εξόφληση των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε 120 δόσεις και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ετήσιο τζίρο μέχρι και 2 εκατ. ευρώ.

 

news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή πλεύσης (;) για το Κοινωνικό Μέρισμα

Με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα επαναξιολογηθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, προκειμένου να αποδοθεί το πλήρες ποσό του κοινωνικού μερίσματος, δηλαδή και τα 450 εκατομμύρια ευρώ, επαναβεβαιώθηκε σε διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο[…]

Περισσότερα »

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών φέρνουν οικονομική ζημιά

Για την ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997. Όπως τόνισε στο Mega, το κόστος των 58 ημερών των μπλόκων τότε είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *