Οι αλλαγές που έρχονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Με μικρότερες και περισσότερες δόσεις για τις οφειλές στην εφορία έως 3.000 ευρώ και επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις με έσοδα ως 2 εκατ. ευρώ, συμπληρώνεται η ρύθμιση για την εφορία.

Ο σχεδιασμός για ευνοϊκότερη ρύθμιση στα χρέη προς την εφορία ξεκινά από τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι και 3.000 ευρώ που υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στα 2,7 εκατομμύρια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 ευρώ που προβλέπεται σήμερα στην ρύθμιση στα 20 ευρώ, αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον αριθμό των δόσεων.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος με οφειλή 2000 με την ισχύουσα ρύθμιση και ελάχιστη δόση των 30 ευρώ είχε περιθώριο αν είχε εισόδημα έως 10.000 ευρώ να εξοφλήσει μέσω της ρύθμισης σε 67 δόσεις. Αν η ελάχιστη δόση μειωθεί στα 20 ευρώ τότε θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει μέχρι και σε 100 δόσεις.

Επίσης, εντός των ημερών, θα πρέπει να περάσει από την Βουλή και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε κατατεθεί πριν από τις εκλογές με βάση την οποία θα έχουν την δυνατότητα για εξόφληση των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε 120 δόσεις και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ετήσιο τζίρο μέχρι και 2 εκατ. ευρώ.

 

news247.gr

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Χουλιαράκης: Απίστευτες οι φαιδρότητες του Γκάλμπρεϊθ

«Απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητους “δονκιχωτισμούς”» χαρακτήρισε όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. «Ποιος είναι ο κ. Γκαλμπρέιθ» διερωτήθηκε ο κ. Χουλιαράκης. «Στις εκατοντάδες σελίδες του βιβλίου του, δεν μας λέει με ποιους συμμετείχε και σε ποιες[…]

Περισσότερα »

Τα ελληνικά νησιά προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης

Σπίτι στην Αγγλία και διακοπές από τη γαλλική Ριβιέρα μέχρι και τα ελληνικά νησιά, προτιμούν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ευρώπης. Σύμφωνα με έρευνα των μεσιτικών γραφείων Beauchamp Estates και Dataloft που καταγράφει τον τρόπο ζωής και τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, 67 από τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *