Οι φορείς για την «επέλαση» του μεσογειακού κυκλώνα

Με αφορμή την «επέλαση» του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού, ο Ίων Κεχαγιόγλου συνομίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του «Ξυπνήστε» με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και τον Δήμαρχο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης , «εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια έχει δώσει μεγάλο βάρος στην ασφάλεια της Αττικής, ειδικά σε ότι αφορά στην κλιματική αλλαγή η οποία έχει προκαλέσει την έξαρση των καιρικών φαινομένων». Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, εν αναμονή του «Ιανού» , υπογραμμίζοντας την ανάγκη έργων υποδομής «τα οποία εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει»

Από την μεριά της, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» καθώς τα Επτάνησα από χθες «σφυροκοπούνται» από τον «Ιανό» –  τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η θεομηνία.

Η κα Κράτσα υπογράμμισε ότι ήδη από χθες έχουν ενημερωθεί όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας, τα σχολεία είναι κλειστά όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ενημέρωσε ότι από τα ξημερώματα ένα μεγάλο μέρος της Κεφαλονιάς έχει μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ενώ στο νησί σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Πολυιατρεία Πειραιά

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά για παροχή όσο το δυνατόν πληρέστερων υπηρεσιών, αναβαθμίζονται τα δημοτικά πολυιατρεία της πόλης. Τα δημοτικά πολυιατρεία προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δημότες που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια( άνεργοι, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα, χαμηλοσυνταξιούχοι) διαθέτοντας προσωπικό πλήρως καταρτισμένο. Πιο[…]

Περισσότερα »

Το υπ. Εργασίας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης…

Πηγές του υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνουν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που, όπως διαπιστώνουν, τέθηκαν από πολίτες Συγκεκριμένα: Α. Μια ομάδα ερωτημάτων προέρχεται από αυτούς/ές που θεωρούν ότι έπρεπε αλλά δεν είδαν πιστωμένους τους λογαριασμούς τους. Οι λόγοι είναι για τη μη πίστωση είναι διάφοροι :[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *