Οι νυχτερίδες ή ο Μπιλ Γκέιτς είναι πίσω από τον κοροναϊό;

Του Νίκου Σηφάκη...

Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτός ο περίφημος κοροναϊός που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και συνταράσσει συνθέμελα ολόκληρο τον πλανήτη; 

Πώς εμφανίστηκε; Είναι όντως ιός ή μήπως εργαστηριακό κατασκεύασμα κάποιων υποχθόνιων τύπων που θέλουν με τον τρόπο αυτό να έλέγξουν τους πληθυσμούς και τα πάντα γύρω μας;

Γιατί είναι τόσο μεταδοτικός; Πώς γίνεται και όλος ο κόσμος ασχολείται (και μάλιστα υποχρεωτικά) με έναν άγνωστο εχθρό;

Αυτά και πολλά ακόμη είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τη Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα, αλλά και τους απλούς πολίτες, που από τη μια ημέρα στην άλλη, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ολοκληρωτικά

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το «πώς» αλλά και το «γιατί» ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού είναι πολλές. Ποιές είναι όμως οι βασικότερες και είναι περιττό να αναφέρουμε ότι για καμία από αυτές δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ή έστω κάποιες αποδείξεις που να στηρίζουν μια από αυτές.

Η Κίνα δημιούργησε τον ιό

Οι πιο διαδεδομένες φυσικά θεωρίες έχουν να κάνουν με το κατά πόσο η εμφάνιση του νέου κοροναϊού «από το πουθενά» ήταν τυχαία ή προμελετημένη. Η μια θεωρία, η οποία είναι και η επικρατούσα, κατηγορεί την Κίνα ως υπεύθυνη για τη δημιουργία του ιού στα επιστημονικά της εργαστήρια.

Σύμφωνα με αυτή, η Κίνα κατασκεύασε τον ιό σε κάποιο επιστημονικό εργαστήριό της. Μάλιστα, στην πόλη της Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε και η επιδημία, λειτουργεί ένα τα σημαντικότερα εργαστήρια ιολογίας βιοασφάλειας επιπέδου 4. Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, όπως ονομάζεται το εργαστήριο, μελετούν συνεχώς ιογενείς ασθένειες ενώ έχουν αποθηκευμένα παθογόνα και κοροναϊούς διαφόρων ειδών. Έτσι, αναπόφευκτα από πολύ νωρίς θεωρήθηκε υπεύθυνο γι’ αυτόν τον νέο κοροναϊό, ο οποίος σύμφωνα με τις θεωρίες ήταν εργαστηριακός, δημιουργήθηκε δηλαδή επίτηδες από τους επιστήμονες. Το μόνο σημείο που δεν τα βρίσκουν οι συνωμοσιολόγοι είναι το κατά πόσο η διαρροή του έγινε εσκεμμένα με σκοπό έναν βιολογικό πόλεμο ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός λόγω αμελούς φύλαξης.

Φυσικά, η συγκεκριμένη θεωρία έτυχε μεγάλης αποδοχής από πολλούς ακροδεξιούς πολιτικούς και δημοσιογράφους παγκοσμίως, αλλά και στις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα πολύ πριν ξεσπάσει η επιδημία. Μάλιστα, πολλοί πρώην και νυν συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έσπευσαν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο τον… προβληματισμό τους σχετικά με αυτές τις θεωρίες, χωρίς βέβαια να τολμούν να τις υιοθετήσουν ανοικτά.

Ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος αρχικά υποβάθμιζε συνεχώς τη σοβαρότητα της επιδημίας, σε μια από τις πρώτες ενέργειές του έσπευσε να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε Κινέζο πολίτη να εισέρχεται στις ΗΠΑ. Παράλληλα, αρχικά είχε συχνά κατηγορήσει τα ΜΜΕ ότι γιγαντώνουν το θέμα του κοροναϊού, ώστε να βλάψουν τον ίδιο και την ηγεσία του ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε σοβαρό θέμα! Παράλληλα, μέχρι και σήμερα επιμένει να χαρακτηρίζει τον SARS-CoV-2 ως «κινεζικό ιό» περνώντας ουσιαστικά το μήνυμα στους οπαδούς του ότι για όλα φταίνε οι Κινέζοι.

Το ίδιο το Ινστιτούτο έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην δημιουργία ή την διασπορά του κοροναϊού. Στην πραγματικότητα, εκεί λειτουργεί το Εργαστήρι Εθνικής Βιοασφάλειας της Ουχάν, το οποίο αποτελεί την μόνη εγκατάσταση στην Κίνα, η οποία είναι εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μελετά και να διαγιγνώσκει παθογόνα με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας επιπέδου 4.

Διαθέτει συστήματα εξαερισμού υψηλού διαμετρήματος, ενισχυμένους τοίχους, συστήματα ασφαλείας και ειδική μόνωση για τον πλήρη διαχωρισμό του από τον έξω κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα ασφάλειας και τα μέτρα είναι τόσο υψηλά που πρακτικά θα ήταν αδύνατο να «ξεφύγει» οτιδήποτε μέσα από το εργαστήρι.

Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι το Ινστιτούτο έλαβε ένα πρώτο δείγμα του κοροναϊού στις 30 Δεκεμβρίου από τα πρώτα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Ουχάν. Ηδη στις 2 Ιανουαρίου οι επιστήμονες είχαν καταφέρει να «ξεκλειδώσουν» το γονιδίωμα του SARS-CoV-2 και να ενημερώσουν γι’ αυτό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο κέρδισαν υπερπολύτιμο χρόνο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα να πειραματίζονται πάνω στην δημιουργία του κατάλληλου εμβολίου.

«Κοιτάζοντας πίσω όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε, δεν έχουμε να ντρεπόμαστε ή να μετανιώνουμε για τίποτα», αναφέρεται στη δήλωση του Ινστιτούτου.

«Οι θεωρίες συνωμοσίας για ιούς κατασκευασμένους από τους ανθρώπους δεν είναι καινούργιες. Το είδαμε ξανά και με τον HIV, ο οποίος υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και εισήχθηκε στην Αφρική. Αλλά οι θεωρίες είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνες για να διασπείρονται», αναφέρει ο επιστήμονας φαρμακολογίας και διεθνούς ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Γκέραλντ Κέους.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον ιό

Η Κίνα δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση. Με πολλούς στις ΗΠΑ να κατηγορούν την Κίνα ως υπεύθυνη για τον ιό και τον οικονομικό πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο χωρών, οι συνωμοσιολόγοι της Κίνας δεν μπορούσαν να μείνουν απαθείς. Έτσι, σύντομα στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης της Κίνας εμφανίστηκαν «πληροφορίες» για δύο διαφορετικές θεωρίες.

Από τη μια πλευρά, οι ΗΠΑ κατηγορούνταν ότι κατασκεύασαν τον νέο κοροναϊό σε κάποιο εργαστήριο του στρατού και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Κίνα με σκοπό την οικονομική καταστροφή του μεγαλύτερου οικονομικού αντιπάλου τους.

Στη θεωρία αυτή μάλιστα απάντησε επίσημα και ο πρόεδρος Τραμπ ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της συνωμοσίας, όταν ρωτήθηκε γιατί επιμένει να αποκαλεί τον κοροναϊό «κινεζικό ιό»:

«Η Κίνα δίνει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες είναι ψευδείς, ότι ο στρατός μας τους μετέφερε τον ιό, κάτι που είναι ψέμα. Αντί να έχουμε κάποια αντιδικία, εγώ λέω ότι πρέπει να τον αποκαλούμε από το μέρος απ’ όπου ξεκίνησε, δηλαδή την Κίνα. Γι’ αυτό νομίζω ότι είναι πολύ ακριβής όρος. Αλλά δεν εκτιμώ το γεγονός ότι η Κίνα λέει ότι ο στρατός μας τους τον έδωσε. Ο στρατός μας δεν τον έδωσε σε κανέναν», ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου.

Στο «στρατόπεδο» όσων υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί δημιούργησαν τον νέο κοροναϊό μπήκε πρόσφατα και ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ. Την ώρα που η χώρα του είναι μια από αυτές που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία, ο ίδιος ανέφερε ότι  δεν δέχεται την βοήθεια που του προσφέρουν οι ΗΠΑ καθώς τη θεωρεί ύποπτη, ενώ τις κατηγόρησε ότι ίσως δημιούργησαν τον ιό.

«Δεν ξέρω πόσο αληθινές είναι αυτές οι θεωρίες, αλλά αν ισχύουν ποιος λογικός άνθρωπος θα τους εμπιστευόταν και θα έπαιρνε το φάρμακο που του προσφέρουν. Ισως το φάρμακο τους είναι ο τρόπος να διασπείρουν ακόμα περισσότερο τον ιό. Μπορεί ο ιός να δημιουργήθηκε ειδικά για το Ιράν, χρησιμοποιώντας γενετικό κώδικα από το DNA των Ιρανών, το οποίο απέσπασαν με διάφορους τρόπους», τόνισ, καταρρίπτοντας κάθε λογική.

Για όλα φταίει ο Μπιλ Γκέιτς

Ολα ξεκίνησαν από την ανάρτηση ενός μέλους του ακροδεξιού συνωμοσιολογικού κινήματος QAnon και πολλές αντιεμβολιαστιακές ομάδες.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ο οποίος ωστόσο αναπτύσσει και έντονα φιλανθρωπική δράση δίνοντας κάθε χρόνο σχεδόν 38 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση των ασθενειών και της παγκόσμιας φτώχειας. Την ίδια στιγμή είναι πολύ συχνά στόχος των συνωμοσιολογικών θεωριών και κυρίως του QAnon.

Ο YouTuber και μέλος του QAnon Jordan Sather, στις 21 Ιανουαρίου κοινοποίησε στο Twitter ένα λινκ σχετικά με μια πατέντα που είχε λάβει το 2015 το βρετανικό ινστιτούτο Pirbright σχετικά με έναν κοροναϊό και είχε χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς.

«Μήπως η διασπορά του ιού ήταν σχεδιασμένη; Μήπως τα μίντια χρησιμοποιούνται για να εντείνουν τον φόβο; Η «σέχτα των πλουσίων» είναι τόσο απελπισμένη για χρήματα που ρίχνουν στο παιχνίδι όλες τις Big Pharma προμήθειές τους;». (Η Big Pharma στον κόσμο των συνωμοσιολόγων είναι η θεωρία που θέλει τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες να διασπείρουν ιούς με σκοπό το κέρδος).

Η θεωρία του Sather βρήκε γρήγορα γόνιμο έδαφος στους διάφορους κύκλους συνωμοτών και έλαβε χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Ο Sather συνέχισε κοινοποιώντας ένα link από το ίδρυμα του Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το 2019 είχε ανακοινώθει ότι το ίδρυμα θα χρηματοδοτούσε μια έρευνα για τις αρρώστιες των ζώων και της ανοσίας. Ως εκ τούτου σύμφωνα με την θεωρία που διαμορφώθηκε ο Γκέιτς προκάλεσε επίτηδες την επιδημία ώστε στη συνέχεια να βρει αυτός το φάρμακο και να πλουτίσει!

Η θεωρία “εκτοξεύθηκε”, όταν οι συνωμοσιολόγοι ανακάλυψαν ένα ντοκιμαντέρ του Netflix από τον Νοέμβριο του 2019, στο οποίο ο Γκέιτς υποστήριξε πως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα ενδέχεται να είναι η εμφάνιση μιας θανατηφόρου επιδημίας.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή πανδημία όσο ενεργά προετοιμάζεται και για τους πολέμους», είχε πει τότε ο Γκέιτς εκφράζοντας ουσιαστικά μια σκέψη κάθε λογικού ανθρώπου. Φυσικά, οι συνωμοσιολόγοι «μετέφρασαν» αυτή του τη θέση ως μια προφητεία ανθρώπου που ξέρει κάτι περισσότερο…

Το προφητικό βιβλίο

Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Κουντζ το 1981 εκδίδει το βιβλίο του «The Eyes of Darkness». Σε αυτό σε κάποιο σημείο περιγράφει έναν θανατηφόρο ιό, ο οποίος ονομάζεται «Wuhan-400» και δημιουργήθηκε σε εργαστήρια της πόλης Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα του κοροναϊού. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Κουντζ, ο ιός αυτός είναι το ισχυρότερο βιολογικό όπλο των Κινέζων και χρησιμοποιείται για τη μαζική εκκαθάριση πληθυσμών.

Βέβαια, οι ομοιότητες των δύο ιών σταματούν εκεί καθώς ο «Wuhan-400» του Κουντζ έχει 100% θνησιμότητα και προκαλεί την «έκκριση μιας τοξίνης που τρώει τον ιστό του εγκεφάλου, προκαλώντας απώλεια ελέγχου της σωματικής λειτουργίας. Το θύμα απλώς παύει να έχει παλμό, λειτουργικά όργανα ή οποιαδήποτε δυνατότητα να αναπνεύσει». Καμία σχέση δηλαδή με τον κοροναϊό.

Πάντως, όταν ανέβηκε στο Twitter η σελίδα του βιβλίου όπου παρουσιάζεται ο «Wuhan-400», το διαδίκτυο “πήρε φωτιά”, με κάποιους μάλιστα να προτείνουν την σύλληψη του συγγραφέα και το λιντσάρισμά του μέχρι να αποκαλύψει όσα ξέρει! Κάποιοι άλλοι έφτασαν και σε άλλα επίπεδα υποστηρίζοντας ότι στο 1981, χρονολογία που εκδόθηκε το βιβλίο, αν κάνεις την πράξη 1+9+8+1 το αποτέλεσμα είναι 19, ενώ τα πρώτα κρούσματα του κοροναϊού εμφανίστηκαν το 2019!

Ο Κόμπι Μπράιντ πίσω από την επιδημία

Ισως πρόκειται για μια από τις πλέον εξωφρενικές θεωρίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μετά το ξέσπασμα της επιδημίας και συνδέει τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ με τον Covid-19.

Σύμφωνα με την θεωρία, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ προέβλεψε ίσως το ξέσπασμα της επιδημίας. Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του Twitter, αν προσπαθήσεις να μεταφράσεις στο Google Translate την λέξη «covid» από τα αγγλικά στα εβραϊκά και στη συνέχεια πάρεις την εβραϊκή λέξη και προσπαθήσεις να την μεταφράσεις πίσω στα αγγλικά θα εμφανιστεί η λέξη «Kobe», το μικρό όνομα δηλαδή του Μπράιαντ. Κάποιοι πήγαν ακόμα παραπέρα «ενισχύοντας» την σύνδεση καθώς ο θρύλος του ΝΒΑ τάφηκε στο νεκροταφείο «Corona del Mar» του Λος Αντζελες!

Ελεγχος του πληθυσμού

Ενα συνονθύλευμα θεωριών θέλει ακόμα τον κοροναϊό να αποτελεί μια συνωμοσία των «μεγάλων» αυτού του κόσμου για να ελέγξουν ή να μειώσουν τον πληθυσμό του κόσμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε ως ένας τρόπος για την μείωση του πληθυσμού της Κίνας, της χώρας με τον περισσότερο πληθυσμό στον κόσμο. Άλλοι θεωρούν ότι μιας και ο ιός είναι θανατηφορος κυρίως για τους ηλικιωμένους αποτελεί έναν τρόπο για να μειωθεί ο πληθυσμός τους κι έτσι τα κράτη θα γλιτώσουν την πληρωμή των συντάξεων!

Στο μεταξύ θα έχει καταστραφεί βέβαια η παγκόσμια οικονομία, η ανεργία σε όλες τις χώρες θα έχει εκτοξευθεί, αλλά τουλάχιστον τα κράτη δεν θα πρέπει να πληρώσουν μερικές χιλιάδες συντάξεις!

Επίσης, με τα μέτρα σε κάθε χώρα να εντείνονται και να περιλαμβάνουν και απαγόρευση της κυκλοφορίας πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος να ελέγξουν τον κόσμο και να τον «κλείσουν» στα σπίτια τους. Και πάλι βέβαια είναι αμελητέο το γεγονός ότι θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία και θα πληγούν εξίσου και όλοι οι πλούσιοι που «ελέγχουν» τον κόσμο.

Συνωμοσία α λα Εληνικά!

Στην Ελλάδα υπάρχει έντονη η φήμη ότι με την αποστολή του ονόματός σου και της διεύθυνσής σου στο 13033, για να λάβεις άδεια κυκλοφορίας, η κυβέρνηση πλέον ξέρει τα στοιχεία σου, τον αριθμό τηλεφώνου σου και μπορεί να σε εντοπίσει μέσω GPS.

Φυσικά, το κάθε κράτος ξέρει όλα αυτά τα στοιχεία για τους πολίτες του από τη στιγμή που γεννιέται κάποιος και εάν θελήσει, εννοείται ότι μπορεί να εντοπίσει τον οποιοδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, αυτό το SMS είναι το μόνο που μπορεί να μας καταστρέψει και να καταπατήσει τα προσωπικά μας δεδομένα!

Ο κοροναϊός δημιουργήθηκε από την κατανάλωση νυχτερίδων

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ο νέος κοροναϊός που προσβάλλει τους ανθρώπους διαθέτει κατά ένα μεγάλο ποσοστό κοινά στοιχεία με τον αντίστοιχο που προσβάλλει τις νυχτερίδες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στην αγορά τροφίμων της Ουχάν, όπου πωλούνται και νυχτερίδες, δημιούργησε τη συγκεκριμένη θεωρία.

Αν και ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο ο κοροναϊός μεταλλάχθηκε ώστε να προσβάλει τους ανθρώπους οι επιστήμονες είναι σχεδόν σίγουροι ότι αυτός δεν προήλθε απευθείας από την κατανάλωση μολυσμένων νυχτερίδων, αλλά μέσω κάποιου ξενιστή.

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πιθανώς η μακρινή πηγή ήταν οι νυχτερίδες, αλλά δεν ξέρουμε τι υπήρξε μεταξύ της μετάδοσης από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους», αναφέρει ο Βίνσεντ Ρακανιέλο, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό, αν και απίθανο, την απ’ ευθείας μόλυνση μεταξύ ανθρώπων και νυχτερίδων.

Για όλα φταίει η Ινδία

Οτι η Ινδία είναι μια παγκόσμιαα υπερδύναμη το γνωρίζουν όλοι. Αλλωστε, μια χώρα που έχει πληθυσμό περίπου 1,3 δις, είναι λογικό να επαίρεται γι’ αυτό και ικανή να κατασκευάσει από όπλα, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, έως ρούχα, οχήματα κ.ά.

Προσέξτε όμως: Η Βρετανία… δεν πρόλαβε να οριστικοποιήσει την οριστική της έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο κοροναίός ήρθε για να εγκατασταθεί στηνανθρωπότητα.

Πού κολλάει όμως η Ινδία; Μα, η χαώδης χώρα ήταν αποικία της Βρετανίας και όσο καιρό το Ηνωμένο Βασίλειο ανήκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ήταν λογικό η Ινδία να μη θέλει να βάλει απέναντί της τόσες χώρες της Ευρώπης. Τώρα όμως η Βρετανία αποχώρησε και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να μπορέσει η Ινδία να την ταλαιπωρήσει.

Βεβαίως, εκείνο που παραλείπουν να εξηγήσουν οι συνωμοσιολόγοι, είναι γιατί θα έπρεπε μαζί με τους Βρετανούς να κολλήσουν τον Covid-19 και κάμποσα ακόμη εκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστά και την Παρασκευή τα Πανεπιστήμια της χώρας

Απεργούν και αύριο οι διοικητικοί στα πανεπιστήμια. Η Σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση και μετά να προχωρήσει στην διαθεσιμότητα. Δεν τίθεται ζήτημα για το εξάμηνο διαμηνύουν στους φοιτητές οι διοικητικοί. Κλειστό για μια εβδομάδα θα μείνει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *