Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ στην απεργία για το ασφαλιστικό

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση θα συμμετάσχουν οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία θέση η ΠΝΟ.
Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καλεί τα μέλη της  να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται από τα σωματεία στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι λιμενεργάτες σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Συνάδελφοι, οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά οφείλουμε να αντιδράσουμε και για τα ειδικά κλαδικά μας ζητήματα. Η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των θέσεων και των συνθηκών εργασίας είναι επίσης κεφαλαιώδη ζητήματα που δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και συνεχώς αμφισβητούνται στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Η μείωση του λιμενεργατικού προσωπικού είναι μια πραγματικότητα και θα αντιμετωπιστεί μόνο με νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Η διαχείριση όλων των φορτοεκφορτωτικών δραστηριοτήτων πρέπει να παραμείνει στον ΟΛΠ και είναι για εμάς προτεραιότητα και η αναγκαία συνθήκη τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού όσο και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και σχέσεων εργασίας που καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπό πειθαρχικό έλεγχο Ε. Ράικου και Η. Ζαμανίκα

Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την παραίτησή της, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, σχετικά με την καθυστέρηση στην αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου και Λιακουνάκου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Αρείου[…]

Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δολοφόνου της 60χρονης βιολόγου

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου Χανιώτη από το Μάλεμε o οποίος συνελήφθη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 60χρονης Βιολόγου Σούζαν Ητον, δόθηκαν σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *