Οι τιμές του Σαρακοστιανού τραπεζιού

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αγορά ενόψει του Σαρακοστιανού τραπεζιού την Καθαρά Δευτέρα. Τόσο οι φούρνοι όσο και τα ιχθυοπωλεία φροντίζουν για την ομαλή τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων, Γιώργος Τσουκαλάς, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, τόνισε ότι η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί περίπου στα 3 ευρώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η τιμή της είναι σταθερή από το 2007, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις των προϊόντων με τα οποία φτιάχνονται οι λαγάνες, προκειμένου οι καταναλωτές να μην επιβαρύνονται περαιτέρω.

Οι δηλώσεις του κ. Τσουκαλά…

Μικρές είναι οι διακυμάνσεις –εντωμεταξύ- σε σχέση με πέρσι στην τιμή των θαλασσινών-σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Ο διευθυντής της ιχθυόσκαλας Πειραιά, Βασίλης Κατσιώτης, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, σημείωσε ότι η τιμή εξαρτάται από την περιοχή αλίευσης και από το αν τα προϊόντα είναι νωπά ή ημέρας, προσθέτοντας ότι εξελίσσεται ομαλά η τροφοδοσία της αγοράς.

Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών, κυμαίνονται στα 2 ευρώ το κιλό οι ελληνικές γαρίδες, 12 με 14 ευρώ το κιλό τα καλαμάρια, 8 με 10,5 ευρώ το κιλό οι γυαλιστερές και 8 με 8,5 ευρώ το κιλό το χταπόδι.

Aναλυτικά οι τιμές από τον κ. Κατσιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματαίωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων λόγω κακοκαιρίας

Η MINOAN LINES ανακοίνωσε ότι, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο και της απαγόρευσης απόπλου που έχει επιβληθεί από τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου, τα πλοία της εταιρείας δεν θα αποπλεύσουν σήμερα Παρασκευή 30 Ιανουαρίου για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα. Μόλις[…]

Περισσότερα »

Επτά βήματα για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας

Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου … καρδιακής ανεπάρκειας. Σύμφωνα με την επικεφαλής νέας έρευνας του Boston University, Βανέσα Ξανθάκη, αν και οι άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής, δεν ακολουθούν τέτοιες συμβουλές. Η έρευνα περιέλαβε 3.200 Αμερικανούς μέσης ηλικίας 59 ετών που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *