Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι βουλευτές Δ. Κούβελας (ΝΔ) και Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) στο Κανάλι 1 για εμβολιασμούς και εργασιακά

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

*Η φωτογραφία, από σημερινή δράση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επιμέλεια: Συμεών Πεϊμανίδης.

Στο ζήτημα  που εγείρεται αναφορικά με τη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στάθηκε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία», με τον Νίκο Μπαρδούνια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας.

Ο γαλάζιος βουλευτής, παράλληλα, δήλωσε πως ταυτίζεται με την άποψη που υπαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και γενικώς σε όσους παρέχουν βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Τα εργασιακά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Μπαρδούνια για τα εργασιακά, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε των άρθρων που εμπεριέχει το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη, αποδίδοντας την κακόπιστη, όπως την χαρακτηρίζει, κριτική στην αντιπολίτευση, που λειτουργεί διχαστικά και επιδίδεται σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης του κόσμου.

Αναφορικά με το θέμα αυτό, ο κος. Κούβελας διατύπωσε την άποψη πως το ν/σ φέρνει ευρύτερη ισορροπία στις εργασιακές σχέσεις, ενώ επικεντρώθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει ο εργαζόμενος αλλά και το κράτος από την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Κατά τον ίδιο, αυτή η κατά κοινή ομολογία θετική πρόβλεψη του ν/σ θα αποτελέσει «ασπίδα» για τον εργαζόμενο, καταπολεμώντας παράλληλα την αδήλωτη ή μερικώς δηλωμένη εργασία.  Ωστόσο, το στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος παραδέχθηκε πως όλα θα φανούν στην πράξη.

Η μείζων αντιπολίτευση για τα ίδια ζητήματα. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη και για τα δύο παραπάνω ζητήματα ήταν η άποψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη, που μίλησε και αυτός στο Κανάλι Ένα και τον Νίκο Μπαρδούνια.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σημειώνοντας πως ο ίδιος και το περιβάλλον του είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Βασιζόμενος στο σκεπτικό πως η πειθώ είναι προτιμότερη από τον καταναγκασμό, ο Κ. Ζαχαριάδης κάλεσε όλες τις μορφές κοινωνικής οργάνωσης (π.χ. Εκκλησία της Ελλάδος) να συμβάλουν στην διάδοση του μηνύματος περί αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Μάλιστα, υποστήριξε πως μια καθολική επιβολή ενός τέτοιου μέτρου (του υποχρεωτικού εμβολιασμού) θα γιγαντωνόταν το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ θα δημιουργούνταν κοινωνικές διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη.

«Οργανωμένα συμφέροντα πίσω από το ν/σ Χατζηδάκη».

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του, αναφορικά με το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως οι κινήσεις του Κωστή Χατζηδάκη γίνονται κατά παραγγελία οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Παράλληλα, έκανε λόγο για «φαιδρή» και «ρηχή» επιχειρηματολογία από την πλευρά της Κυβέρνησης, ασκώντας δριμεία κριτική (όπως άλλωστε πράττει η πλειοψηφία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων), για το αν και κατά πόσο εργοδότης και εργαζόμενος μιλούν ως ίσοι για το επίμαχο ζήτημα.

Για την εγκληματικότητα.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90.4,δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, περί εκμετάλλευσης «κενών» του νόμου για τα Πανεπιστήμια από το οργανωμένο έγκλημα ή από ομάδες που επιδεικνύουν συστηματικά παραβατική συμπεριφορά.  Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κος. Ζαχαριάδης κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, να εξηγήσει πώς ειδεχθή εγκλήματα που συντελέστηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας,  σχετίζονται με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , , , , , ,