ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για τη Γάζα

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα διεξάγει την Τετάρτη στις 22:00 ώρα Ελλάδας έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από αίτημα των αραβικών χωρών, ανέφερε σε επιστολή του προς τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, ο Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα τεθεί προς ψήφιση ένα σχέδιο απόφασης για την προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα και έμμεσης καταδίκης του Ισραήλ, σε ένα ψήφισμα παρόμοιο με εκείνο που τέθηκε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν μια εβδομάδα και ενάντια στο οποίο άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΣΑ, εκείνα που εγκρίνει η Γενική Συνέλευση δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

«Θα εργαστούμε την ερχόμενη εβδομάδα για να συγκεντρώσουμε το μέγιστο αριθμό ψήφων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ένας διπλωμάτης από μια χώρα που στήριξε το αίτημα της έκτακτης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.

ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Guardian: Δύο ελεγχόμενες εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο

Σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Οι ελεγχόμενες εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από ειδοποίηση για δύο αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν κοντά στις εγκαταστάσεις της νέας αμερικανικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα, διευκρινίζει η ανάρτηση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πυροτεχνουργοί βρίσκονται[…]

Περισσότερα »

Φιλιππίνες: Η αστυνομία έλαβε εντολή να συλλαμβάνει όσους ατμίζουν δημοσίως

Οι αστυνόμοι στις Φιλιππίνες έλαβαν σήμερα εντολή να συλλαμβάνουν όσους ατμίζουν δημοσίως και να κατάσχουν το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο, λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *